Rood Wit-FC Boshuizen

Voor de Leidenaren staat er meteen een tamelijk verre uitwedstrijd op het menu. Rood Wit komt namelijk uit Sint Willebrord ofwel Noord-Brabant, gemeente Rucphen. Die ploeg kwam vorig seizoen ook al uit in 1B en eindigde in de middenmoot. De jaren daarvoor speelde de gastheer van de FC in district Zuid waarin het opklom vanuit de vierde naar de eerste klasse. Trainer van de Brabanders is Marco Groeneveld. Zijn collega Marcel IJzendoorn plus staf zullen zich ongetwijfeld verdiept hebben in de eerste opponent, maar de focus ligt veel meer bij het eigen team. FC Boshuizen, zoveel is wel zeker, is er kwalitatief op vooruit gegaan en er wordt aan de Boshuizerkade zelfs gesproken van een luxeprobleem. Naast dat we dus nieuwsgierig zijn naar het resultaat komende zondag zal er ook worden uitgezien naar de keuze voor de eerste elf. In het bekertoernooi was er sprake van wisselvalligheid, maar de tweede ronde werd wel bereikt. De Leidenaren zetten nu in op een klinkende zege in de seizoensouverture.

Hoofdtrainer Hein Leliveld beleefde met ROAC een wisselvallige voorbereiding, maar de puzzel is inmiddels gelegd.

ROAC-Olympia

De vuurdoop voor ROAC is aanstaande. De paarswitten hebben-terecht- lang nagenoten van de promotie naar de eerste klasse en hebben zichzelf in de voorbereiding kunnen testen richting de start van de competitie. De voorbije weken verliepen met vallen en opstaan, waarbij trainer Hein Leliveld te kampen had met afwezigen en regelmatig moest wisselen qua samenstelling. Toch leverde dat het eerste succesje op, want de promovendus werd tweede in de poule en bekert door. De eerste tegenstander is Olympia uit Gouda. Die ploeg valt zeker niet te onderschatten. Vanaf het seizoen 2014/2015 komt het al uit in de eerste klasse, nadat het de jaren daarvoor bijna woonde in de tweede klasse. Er mag dus worden gesproken van stabiliteit in de prestatiecurve. Vorig seizoen werd uiteindelijk de zesde positie ingenomen. Opvallend was vooral dat de Gouwenaren het vaak prima deden in uitwedstrijden. Er werd zesmaal gewonnen en drie keer rolde er een gelijkspel uit. Het zegt natuurlijk niets over de huidige stand van zaken, maar vrijwel zeker is dat ROAC vol aan de bak moet. Bij de club lopen ze daar echter niet voor weg. Het avontuur mag beginnen en de mouwen gaan omhoog.

Over de wedstrijd in de eerste klasse B zaterdag tussen Voorschoten’97 en Honselersdijk werd gisteren al uitvoerig gesproken op deze website. Net als de twee bovenstaande duels zal LAV verslag doen van deze fraaie openingsduels.