donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zondag 29 september

Voorbeschouwing eerste klasse B, zondag 29 september

-

TAC’90-ROAC

ROAC kende een heerlijke start in de eerste klasse. De ploeg van Hein Leliveld was op eigen veld de baas over Olympia en dat kwam ook tot uiting in de score (2-0). Een opsteker van jewelste om met vertrouwen de volgende uitdaging aan te gaan. Met TAC’90 komen de paarswitten een oude bekende tegen. In 2C werd de Haagse club vorig seizoen met vlag en wimpel kampioen. De ploeg van Mario Koswal (eerder werkzaam bij onder meer Voorschoten’97 en FC Boshuizen) scoorde niet minder dan 93 keer. Scoren was voor ROAC juist dikwijls een probleem. In de hofstad werd ROAC zo ongeveer dronken gespeeld, maar toch eindigde het duel destijds in 1-1. Op eigen veld werd het 2-2. Je zou dus voorzichtig mogen stellen dat de Rijpwetering Oud Ade combinatie wel iets vond op de kracht van de tegenstander. Dat zal ook nu nodig zijn. Vorige week speelde de komende tegenstander overigens met 3-3 gelijk op bezoek bij Vlissingen. TAC’90 kwam in het seizoen 2016/2017 nog uit in de eerste klasse overigens. ROAC zal met vertrouwen afreizen naar sportpark De Verlichting, maar weet ook dat de borst nat mag worden gemaakt.

FC Boshuizen-TOGB

Beide ploegen kwamen tot winst in hun eerste ontmoeting. De Leidenaren hadden weinig moeite om Rood Wit met 1-4 terug te wijzen, terwijl de formatie uit Berkel en Rodenrijs met 3-1 te sterk was voor het Rotterdamse Spartaan’20. Ian Bakker opende de score, waarna een toevalstreffer de gelijkmaker op het scorebord bracht. Dezelfde Bakker was ook verantwoordelijk voor de tweede treffer en bij nummer drie gaf hij de assist. Rob Gerritsma was tweemaal de aangever bij de doelpunten dus de FC doet er wijs aan dit duo flink in de gaten te houden. Vorig seizoen kwam TOGB nog uit in de tweede klasse. Daarin was het oppermachtig. Alle thuiswedstrijden werden gewonnen en het kwam maar liefst tot 55 doelpunten voor het eigen publiek. Met 71 punten uit 26 wedstrijden en totaal 105 doelpunten voor was er geen twijfel over mogelijk wie de beste was in 2D. Nummer twee Oliveo eindigde op twintig (!) punten. Natuurlijk zal FC Boshuizen respect tonen voor deze tegenstander, maar geen ontzag. De blauwgelen hebben zelf immers een ijzersterke selectie en willen een gooi doen naar de prijzen. Al met al vrijwel zeker een interessante ontmoeting aan de Leidse Boshuizerkade.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read