Zaterdag eerste klasse B

Voorschoten ’97 – Neptunus/Schiebroek

In Oud Beijerland werd afgelopen zaterdag nipt verloren, na een 0-1 voorsprong werd een zeker lijkende winst in de laatste minuten alsnog uit handen gegeven waarbij de 2-1 pas in de allerlaatste minuut van de extra tijd viel. De waarde van deze nederlaag is moeilijk in te schatten, maar aangezien kenners SHO een topklassering toedichten hoeven de Voorschotenaren zich derhalve niet al te veel zorgen te maken. Aanstaande zaterdag komt het ongeslagen Neptunus/Schiebroek op bezoek. De Rotterdammers wonnen hun laatste wedstrijd met 3-2 van BVCB en zijn voor de thuisclub gezien het verleden zeker geen onbekende. In het jaar 2016/2017 eindigde Voorschoten’97 als dertiende, de tegenstander als veertiende en als laatste en zo degradeerden beide ploegen naar de tweede klasse. Een leuke pot in het vooruitzicht, waarbij het voor trainer Theo Ducaneaux te hopen is dat de geblesseerde (achterhoede) spelers snel weer van de partij zijn.

Zondag eerste klasse B

FC Boshuizen – CVV Zwervers

De Leidenaren zagen hun wedstrijd van afgelopen zondag tegen TOGB door zware regenval worden afgelast. Het is te hopen dat Pluvius de kadebewoners nu wel goed gezind is want anders ontstaat er na drie speelrondes al een scheefgroei. De eerste wedstrijd gaf de ploeg van Marcel IJzendoorn direct een visitekaartje af door met een 1-4 overwinning uit het Brabantse land terug te komen. FC Boshuizen beschikt over een bredere selectie dan vorig seizoen en dan kunnen beoogde basisspelers wel eens op de bank terechtkomen. Hoe deze spelers hiermee om gaan kan wel eens een bepalende factor zijn in de jacht op succes. Het eerstvolgende slachtoffer moet dan de ploeg uit Capelle aan den IJssel zijn, en gezien de stand op de ranglijst mag dit eigenlijk geen probleem zijn. De witblauwen staan puntloos bij de onderste twee met inmiddels acht doelpunten tegen. De goede vorm van de thuisclub werd dinsdagavond nog eens bevestigd door de 0-2 overwinning bij hoofdklasser SJC (treffers Sohrab Safi en Geson Pisas). FC Boshuizen speelt goed en attractief voetbal, een bezoekje aan de Boshuizerkade is dan ook zeker aan te bevelen.

ROAC – VUC

De kersverse eersteklasser doet het tot nu toe uitstekend, is zelfs nog ongeslagen en vindt zich na een overwinning en een gelijkspel terug op een keurige vierde plek. Afgelopen zondag werd een verdienstelijke puntendeling behaald tegen TAC’90, een ploeg die vorig seizoen ook een tegenstander was in de tweede klasse en ongenaakbaar kampioen werd. Een vriendenteam die op wilskracht nog genoeg punten zal behalen, maar aan het einde van de rit uiteindelijk tevreden zal zijn als handhaving een feit is. Of doet uw verslaggever de ploeg van Hein Leliveld hiermee te kort? Feit is wel dat de kennismaking met de eerste klasse tot nu toe prima bevalt. Het Haagse VUC is komende zondag de tegenstander, een ploeg die nog puntloos is en nog niet eenmaal het net van de tegenstander wist te vinden. Een echte dorpsclub tegen een echte stadsclub. Na ruim 90 minuten voetbal weten we hoe deze test is doorstaan.