Zaterdag eerste klasse B

SV Heinenoord – Voorschoten’97

De Voorschotenaren kwamen in de tot nu toe gespeelde wedstrijden redelijk goed voor de dag. Qua veldspel waren ze in iedere wedstrijd de bovenliggende partij en staan met vier punten aan de onderkant van de middenmoot. Nog geen gestolen punten dus, sterker nog het puntenaantal had hoger kunnen zijn maar het seizoen is nog jong en de mannen van Theo Ducaneaux hebben inmiddels wel hun visitekaartje afgegeven. Met deze selectie hoeft men niet anoniem mee te doen in deze klasse. De komende tegenstander is het nog puntloze SV Heinenoord, een mooie kans om weer eens een driepunter aan het totaal toe te voegen. Als de lijn van de tweede helft tegen Neptunus-Schiebroek wordt doorgetrokken dan komt er ‘vanzelf’ een tweetje op het totoformulier.

Zondag eerste klasse B

SV ROAC – Rood Wit W

Komende zondag de vierde speelronde en al weer de derde thuiswedstrijd voor de debutant in de eerste klasse. Nog ongeslagen en zichzelf terugvindend op plek vier, dan kan je met recht zeggen een uitstekende start van het seizoen. De ploeg uit Rijpwetering beseft zich terdege dat de weg nog lang is en dat men best nog wel een aantal plekken zal zakken maar de tot nu toe gespeelde wedstrijden hebben laten zien dat de Rippers een aanwinst zijn voor deze klasse. De eerstvolgende wedstrijd komt Rood Wit W op bezoek, een ploeg die tot nu toe maar liefst negen tegendoelpunten kreeg te verwerken maar de laatste wedstrijd wel met een klinkende 4-0 overwinning van het veld stapte. Voor de mannen van trainer Hein Leliveld gaat de ontdekkingsreis verder, ditmaal tegen een tegenstander uit het Brabantse land. regiogenoot FC Boshuizen was eerder te sterk in de provincie waar altijd licht aan het branden is.

SV Den Hoorn – FC Boshuizen

De ploeg van trainer Marcel IJzendoorn verloor afgelopen weekend twee punten en wacht komende zondag een zware kluif als er wordt afgereisd naar Den Hoorn om tegen de plaatselijke SV aan te treden. Nog ongeslagen, en een tweede positie innemend dus met recht zo vroeg in het seizoen al een heuse topper. Om niet direct al het zicht op koploper DHC te verliezen is winst noodzakelijk en dat is zeker geen onmogelijke opgave gezien het spel tot nu toe. Er zal deze week wel geoefend zijn op afronden, want dat is eigenlijk het enige wat ontbrak in de laatste wedstrijd tegen CVV Zwervers. Goed opgezette aanvallen en genoeg kansen, maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Staat het vizier op scherp dan ligt een positief resultaat in het verschiet, zeker ook omdat de achterhoede een sterke en solide indruk maakt.