Zaterdag eerste klasse B

Voorschoten’97 – Xerxes DZB

Een gelijkspel tegen een ploeg die nog puntloos was voelt normaal gesproken als een nederlaag, maar in dit geval kon iedereen met een Voorschotens hart leven met het punt zeker ook gezien het vertoonde spel van Heinenoord. Voetballend had de debutant in de eerste klasse het moeilijk, maar met de wedstrijdinstelling zat het wel snor tegen de tot nu toe lastigste tegenstander die nog wel een paar plaatsen zal gaan stijgen op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wacht het Rotterdamse Xerxes DZB, een ploeg die twee punten meer heeft. Kijkend naar het aantal gescoorde voor- en tegendoelpunten van beide teams, Voorschoten’97 (5-5) en Xerxes DZB (5-4), wordt er geen doelpuntenfestijn verwacht. Een driepunter zou wel wat meer lucht geven, ook al is dat via een nipte en zakelijke 1-0.

Zondag eerste klasse B

Vlissingen  – SV ROAC

Twee debutanten uit de eerste klasse treffen elkaar, al was het verschil tussen de beide teams vorig seizoen nog twee klassen. Naast debutant zijn is er nog een overeenkomst, namelijk het aantal van drie gelijke spelen na vier speelrondes. Geografisch gezien liggen de clubs het verst uit elkaar, de afstand bedraagt maar liefst ongeveer 180 kilometer. De ploeg uit Rijpwetering is nog steeds ongeslagen en dat mag met recht al een prestatie van formaat worden genoemd. De thuisploeg gaat op zoek naar de eerste driepunter van dit seizoen. De Rippers gaan er natuurlijk alles aan doen om dit te voorkomen al was het alleen maar om de lange busrit terug van een kleine drie uur wat gezelliger te maken. Gaat Vlissingen op voor de eerste overwinning of blijven de mannen van trainer Hein Leliveld hun ongeslagen status behouden?

FC Boshuizen – VUC

Op karakter pakte de Leidenaren tegen Den Hoorn in extremis een punt, diep in blessuretijd legde Jerone Goodett al zijn ziel en zaligheid in een schot en deze verdween als een raket in het dak van het doel. Verdiend want als er één ploeg recht had op de overwinning was het wel de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn, maar de eerste nederlaag had ook zomaar een feit kunnen zijn. Verdedigend wordt er nauwelijks iets weggegeven, aan het creëren van kansen ook geen gebrek maar het benutten er van is nog ondermaats. Zondag komt het Haagse VUC op bezoek, een ploeg die het lastig heeft gezien de gedeelde laatste plaats met slechts twee (doel)punten. Wellicht een mogelijkheid om weer eens de volle buit te pakken, echter de laatste thuiswedstrijd tegen het ook onderaan staande CVV Zwervers was ook geen garantie voor succes en een overwinning is dan ook niet vanzelfsprekend.