Zaterdag 26 oktober

Eerste klasse B

RVVH – Voorschoten’97

Na een spectaculaire eindsprint werd tegen Xerxes DZB een 0-3 achterstand in iets meer dan een halfuur omgebogen in een 4-3 overwinning, het tekent het karakter van de Voorschotenaren. Als debutant staan de Adegeestbewoners inmiddels op plek vijf. Na evenveel speelrondes zegt dat nog niet al te veel maar feit is wel dat het in de tot nu toe gespeelde wedstrijden alle kanten op kon en dat zegt wel iets over de sterkte van deze klasse. Aanstaande zaterdag wacht de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules, een ploeg die nog niet zo lang geleden op het hoogste amateurniveau acteerde. De Ridderkerkers gaan bij winst over Voorschoten’97 heen. Opvallend is dat alle punten tot nu toe binnenshuis werden vergaard waarbij er ook nog eens acht van de tien doelpunten werden gescoord. Wetende dat de mannen van Theo Ducaneaux uit nog niet wisten te winnen lijkt dit bij voorbaat al een interessante ontmoeting. Beide ploegen waren midweeks nog voor de districtsbeker actief, RVVH was met 5-0 duidelijk te sterk voor derdeklasser SCO’63, de geel-groenen moesten na strafschoppen hun meerdere erkennen in Kagia.

Zondag 27 oktober

Eerste klasse B

ROAC – TOGB

In Vlissingen moesten de Rippers na ruim 7 maanden weer eens een nederlaag incasseren, de thuisclub was duidelijk een maat(je) te groot en het was aan keeper Dammes van der Poel te danken dat de schade beperkt bleef tot een 2-0 nederlaag. Het was een leuk dagje uit naar Zeeland, de terugreis was er ondanks de nederlaag niet minder gezellig om en dat is ook hoe de club tegen het grote avontuur in de eerste klasse aankijkt. Het ongeslagen TOGB komt op bezoek, een ploeg die in verliespunten nog enigszins in het spoor van koploper DHC kan blijven. De formatie van trainer Hein Leliveld zal zoals gebruikelijk uitgaan van eigen kracht, op die manier werden er tot nu toe zes punten behaald en vindt de ploeg zich terug in de ruime middenmoot. Een plek die aan het einde van het seizoen met gejuich zal worden ontvangen. Het avontuur in deze klasse duurt echter nog 21 wedstrijden.

DOSKO – FC Boshuizen

Vorig seizoen begonnen de Leidenaren met de volle buit uit zeven wedstrijden, nu staat de teller na vier wedstrijden op vijf punten wat resulteert in plek negen. Iedere wedstrijd worden er kansen gecreëerd, het benutten er van blijkt toch wel een vak apart. Afgelopen weekend werd met 1-3 van het Haagse VUC verloren, dat betekent dat er dit seizoen in competitieverband nog geen driepunter is behaald aan de Kade. De weg omhoog zal dan in Bergen op Zoom moeten worden ingezet, waar DOSKO de tegenstander is. Deze ploeg verloor afgelopen zondag met 3-1 van Rood Wit W, een tegenstander waar op de openingsdag door de Leidenaren nog ruim met 1-4 van werd gewonnen. De resultaten vallen nu wat tegen, maar er is geen enkele reden tot paniek. Geduld lijkt het sleutelwoord, als alles straks op zijn plek gaat vallen is er voor de mannen van Marcel IJzendoorn nog heel veel mogelijk.