Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten ’97 leek op bezoek bij SHO lange tijd op weg naar winst, maar in de slotfase ging het in Oud-Beijerland toch nog mis voor de Adegeest-bewoners. De gastheren kwamen kort voor tijd langszij en wisten in de laatste minuut van de extra tijd ook nog de winnende treffer te produceren (2-1).

Voorschoten’97 -trainer Theo Ducaneaux moest zaterdag door blessures van verdedigers Steven Knijnenburg, Martijn Hoogeboom en Kevin Koek improviseren, waardoor de Adegeest-bewoners achterin startten met het centrale duo Ronnie Verplancke en Bart Vonk. De bezoekers voetbalden de 1e helft met de harde wind mee, kregen enkele goede kansen  maar lieten deze onbenut. Na rust kwamen de gastheren wat beter in de wedstrijd, maar het was toch Voorschoten ’97 dat de leiding nam. Ben Beumer reageerde na een uur spelen alert op een mooie pass van Jim van de Krogt en rondde fraai af (0-1). Voorschoten ’97 ging op zoek naar verdubbeling van de voorsprong, maar pogingen van Verplancke en Chris Guijt troffen net geen doel. In een, letterlijk en figuurlijk, stormachtige slotfase, ging de thuisploeg met opportunistisch voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Deze goal viel uiteindelijk door een frommeldoelpunt van de net ingevallen Tim de Pender, dit zeven minuten voor tijd. Het treffen leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het slotakkoord toch voor de gastheren. SHO-spits Kevin Angel omspeelde na een diepe  bal Voorschoten’97-keeper Stefan van der Niet en schoof vervolgens de bal in het lege doel: 2-1. Enkele tellen later floot scheidsrechter Lips voor het einde van de wedstrijd.

Een zure en onnodige nederlaag dus voor Voorschoten’97, dat was ook de mening van middenvelder Jim van der Krogt. ,,Erg jammer dat we  na afloop met lege handen staan, dit was beslist niet nodig geweest. Hoe raar het misschien nu ook klinkt, maar ondanks de nederlaag hou ik ook een goed gevoel aan deze wedstrijd over. SHO wordt door velen gezien als een club die voor een topklassering gaat spelen, maar wij bleven eigenlijk vrij simpel overeind en hadden het in de 2e helft af moeten maken. We zijn nog niet bekend met de sterkte van alle tegenstanders, maar  ik verwacht dat Voorschoten’97 zich goed staande moet kunnen houden in deze klasse’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

SHO – Voorschoten ’97 2-1 (0-0) 60. Beumer 0-1, 83. De Pender 1-1, 90. 2-1 Angel.

Opstelling  Voorschoten ‘97:Van der Niet, Hopstaken, Verplancke, Vonk, Simonis, De Koning, Van der Krogt, Van Paasen, Beijersbergen, C. Guijt, Beumer.