HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten ’97: wel debutant, maar geen figurant in eerste klasse

Voorschoten ’97: wel debutant, maar geen figurant in eerste klasse

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten ’97 trad zaterdag thuis aan tegen het nog zonder puntenverlies zijnde Neptunus-Schiebroek en kwam na negentig minuten een 2-2 remise met de Rotterdammers overeen. Hoewel er dus geen winst was voor de debutant in de eerste klasse, liet de thuisploeg opnieuw zien over een team te beschikken dat beslist op dit niveau thuishoort. Waar het gros van de nieuwkomers al blij zijn met lijfsbehoud op een hoger niveau, toonden de Voorschotenaren ook nu weer aan dat zo’n bescheiden doelstelling geen recht zou doen aan de aanwezige kwaliteiten in de selectie. Het is te vroeg in het seizoen om al te duiden waar de formatie van trainer Theo Ducaneaux uiteindelijk gaat eindigen, maar het is duidelijk dat de Adegeest-bewoners dit seizoen in ieder geval geen figurantenrol gaan spelen in deze klasse.

Voorschoten ’97 startte met dezelfde basisopstelling, dus met Ronnie Verplancke  en Bart Vonk centraal achterin, als vorige week tegen SHO en kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Op het randje van buitenspel ontsnapte Claudio Santos Silva aan de aandacht van de Voorschotense defensie en rondde vervolgens op Bergkamp-achtige wijze af (0-1). Na deze zeer fraaie treffer leek de thuisploeg even van slag, maar het herstel was spoedig daar. Jim van der Krogt bereikte met een mooie verre pass Peer van Paasen, die net iets vlugger bij de bal was dan de Rotterdamse keeper (1-1). Na deze goals wilde de wedstrijd niet echt ontbranden en de ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten. Slecht uitverdedigen van Voorschotense kant gaf de bezoekers echter vrij baan om richting het doel van Van de Niet op te stomen en Chahine Lobiyed liet dit buitenkansje niet onbenut (1-2).

Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en met bij vlagen prima combinatievoetbal werden de Rotterdammers met de rug tegen de muur gezet. Nadat kansen voor Chris Guijt, Sem Simonis en Van Paasen nog niet verzilverd werden, viel na ruim een uur spelen toch de verdiende gelijkmaker. Ben Beumer brak door aan de rechterkant en bereikte de ingevallen Oualid Maatoug, die bekwaam afrondde (2-2). Vlak daarna leek Van Paasen de gastheren op voorsprong te brengen, maar zijn afstandsschot eindigde een klein metertje naast de Rotterdamse doelpaal.

In de laatste twintig minuten kwamen de bezoekers er diverse keren via de gevaarlijke voorwaartsen dreigend uit, maar een Rotterdamse zege zou toch echt teveel van het goede zijn geweest. Alex Iliopoulos kreeg vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid op de winnende treffer, maar hij zag zijn poging van dichtbij nog net gekraakt worden door een Rotterdamse verdediger. Zo bleef het dus 2-2 in Voorschoten en liet de thuisploeg met name in de tweede helft zien dat de rest van het seizoen met een gerust hart tegemoet mag worden gezien.

De in de tweede helft sterk spelende Benjamin Beumer keek na afloop dan ook met een goed gevoel terug op het spel van zijn ploeg in de openingsfase van de competitie. Beumer: ,,We staan nu op 4 punten, maar dat hadden er net zo goed ook 7 of 9 kunnen zijn. Qua veldspel waren we in alle wedstrijden de betere ploeg, dat geeft in ieder geval vertrouwen voor de rest van het seizoen. We hebben een bredere selectie dan vorig seizoen, als er spelers afhaken staan er direct goede vervangers klaar. Aan de wedstrijd van vandaag houd ik een dubbel gevoel over. Aan de ene kant ben ik blij dat we twee keer terugkomen van een achterstand en een punt pakken, aan de andere kant hebben we in de 2e helft ook voldoende mogelijkheden gehad om deze pot te winnen’’, aldus de Voorschotense aanvaller tot besluit.

Voorschoten ’97 – Neptunus/Schiebroek 2-2 (1-2) 8. Santos Silva 0-1, 15. Van Paasen 1-1, 40. 1-2 Lobiyed, 66. Maatoug 2-2  Scheidsrechter: Hilgersom

Opstelling  Voorschoten ‘97:Van der Niet, Hopstaken, Verplancke, Vonk, Simonis, De Koning, Van der Krogt, Van Paasen, Beijersbergen (46. Maatoug) , C. Guijt, Beumer (80. Iliopoulos).

Een uitgebreide fotoreportage volgt later!!!!!