HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten’97: na rust met tien man naar zege, hoofdprijs nog steeds mogelijk

Voorschoten’97: na rust met tien man naar zege, hoofdprijs nog steeds mogelijk

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De boodschap van Voorschoten trainer André Lourens aan zijn spelers was glashelder. Winnen, en een zo’n groot mogelijke uitslag neerzetten. Hoewel de Adegeest-bewoners zeker in de eerste helft niet groots speelden tegen het kwakkelende HVC ’10, werd aan het eerste verzoek van de trainer voldaan terwijl de 3-1 zege wat magertjes was. Koploper DSO deed het wat beter tegen het nu gedegradeerde TAVV door met 3-0 te winnen. Het doelsaldo van de Zoetermeerders is nu plus drie t.o.v de Voorschotenaren. De Hoek van Hollanders, die voor lijfsbehoud strijden, hadden gehoopt op een schokeffect na het opstappen van trainer Henk de Zeeuw. De 0-1 thuisnederlaag tegen Soccerboys was de bekende druppel voor trainer De Zeeuw. Henk Boon, de nieuwe technische man bij HVC’10, kon ook de slechte reeks van twee punten uit de laatste acht     wedstrijden niet doorbreken.

De vroege 1-0 van Oualid Maatoug in de vijftiende minuut, die de rebound binnenschoot ( Ronnie Verplancke trof met een hard schot het aluminium) had de ploeg wat rust moeten geven. De vroege gele kaart (vierde minuut) van Peer van Paasen was het gevolg van de nerveuze start van de groengelen. De beste mogelijkheid daarna was voor de bezoekers. Vooral de rappe Dave Kram glipte nog wel eens langs vleugelverdediger Sem Simonis. Alex Iliopoulos had de voorsprong vervolgens kunnen verdubbelen, maar zag zijn schot halverwege de eerste helft rakelings naast de paal belanden.

De gasten kwamen er bij vlagen voetballend goed uit en scoorden zelfs de gelijkmaker, die ook zonder de V.A.R. echter geen genade vond in de ogen van de leidsman. Vlak voor rust hield de HVC-doelman Maatoug van de 2-0 af, na een solo waarin hij een aantal tegenstanders het bos instuurde. Met sterkhouder Verplancke op het middenveld en de sterk spelend Ian Baggerman centraal achterin hield de thuisploeg het vooralsnog droog. Ellende voor de kampioenskandidaat leek er te ontstaan toen vlak voor de pauze de stoppen doorsloegen bij Hamza Apaydin. De verdediger liet zich provoceren en dat leverde hem een rode kaart op waar de scheidsrechter simpelweg niet omheen kon.

Direct na rust kwam de gedecimeerde ploeg van Lourens met de schrik vrij. Mitchell Bouwhuis raakte van een slordige twintig meter de paal. Aan de andere kant zag Benjamin Beumer in dezelfde minuut zijn solo onderbroken worden door de vijandelijke doelman. Van Paasen werd na een klein half uur spelen foutief gestopt binnen de beruchte lijnen, na een prima actie van de bedrijvige Maatoug. Verplancke voltrok het vonnis (2-0).

De wissel Nicky Guijt voor Maatoug bleek later een gouden wissel te zijn. Eerst moest doelman Justin van Look gestrekt naar de kruising om een pegel van Glenn Boon te stoppen, om kort daarna het antwoord schuldig te blijven op een strafschop 2-1, na een ongelukkige handsbal van Matthijs de Jong. De spanning was in de eindfase merkbaar, zeker na een grote kans voor Wesley van der Est op de gelijkmaker. Met nog tien minuten op de klok, waar Tim de Koning voor Iliopoulos  binnen de lijnen verscheen, maakte Guijt met de derde treffer voor de thuisploeg aan alle onzekerheid een einde.

Lourens: Een groot compliment aan de groep voor de tweede helft. In de eerste rondgang heb ik van alles gemist bij mijn ploeg. Winst was het belangrijkst, omdat we er van uit gingen dat onze concurrent geen misstap zou maken. Het was niet te zien dat de ploeg met een man minder speelde. Het is wel balen van de rode kaart. Natuurlijk praat ik zijn actie niet goed, maar er ging wel het een en ander aan vooraf. Daarnaast is het een prima jongen die nu het slot van de competitie moet missen. En dat vind ik oprecht sneu voor hem.”

Guijt, de man van de bevrijdende 3-1: ,,Ik had nog de kans op de 4-1. Mijn invalbeurt met een treffer bekronen voelt wel lekker. Ik heb geen uitleg gekregen van de trainer voor mijn plaats op de bank. Dat moet ik maar accepteren. Samen moeten we in de resterende twee potten vlammen. Het wordt spannend wie zich straks de kampioen mag noemen.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van Look, Simonis, Hogenboom, Baggerman, Apaydin, De Jong, Iliopoulos, Van Paasen, Verplancke, Maatoug, Beumer.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl/ Aad van der Knaap