Voorschoten’97 werd kampioen van de tweede klasse C en meldde zich zo op het vierde amateurniveau, ofwel de eerste klasse. De groengelen zijn al even onderweg in de voorbereiding en uiteraard gaat LAV de kersverse eersteklasser uitgebreid volgen. Nu alvast een voorproefje met nieuws over de voorbereiding vanuit de eigen gelederen.

Zaterdag 27 juli jl. om 10 uur kwam de selectie voor het eerst bij elkaar om kennis te maken en de 1e training van het nieuwe seizoen af te werken. De nieuwe trainersstaf, bestaande uit hoofdtrainer Theo Ducaneaux en zijn secondanten John van Veen, Marcel de Hoogt en Jaap Jansen, was aanwezig om de spelersgroep van ca 30 man in het zweet te laten werken. Allereerst werd een gevarieerde warming-up verzorgd door fysiotherapeut Martijn van Paulides & Partners. De behandeling en verzorging van lichamelijke ongemakken was in prima handen van de nieuwe verzorger Rob Laman. Deze zaterdag konden teammanager Rob v/d Wijngaard en de VTC-leden Paul Zweekhorst, Jan van Bemmelen en Rob de Jonge vaststellen dat deze uitgebreide staf zeer gedreven en professioneel te werk gaat en zeer snel op elkaar zal zijn ingespeeld.

Tijdens de uitstekend verzorgde lunch door Ruud Nolet en Mart Dupré werden nog enkele puntjes op de (voetbal) i gezet, alsmede het afsprakenlijstje doorgenomen. Daarbij werd o.m. aangehaald dat de VTC in overleg met teammanager Rob een uitbreiding van de begeleiding heeft gerealiseerd in de persoon van Wim van Engelen. Wim heeft jarenlang de Business/sponsorruimte gerund en de gasten naar tevredenheid voorzien van een hapje en een drankje. Na gesprekken met de VTC en trainersstaf hoefde Wim niet lang na te denken over deze nieuwe uitdaging. Wij wensen Wim heel veel plezier en succes in deze voor hem nieuwe functie.

Na twee weken intensieve trainingen is duidelijk geworden dat deze selectie kwalitatief sterker is dan voorgaand seizoen hetgeen verband houdt met een jaar meer ervaring van jonge spelers, enkele nieuwe aanwinsten, vier spelers die zijn teruggekeerd op het “oude” nest en die al op een hoger niveau hebben gespeeld en aanstormende jeugd JO19. Kortom de concurrentie is beduidend groter en de verwachting is dan ook dat Ducaneaux met zijn staf door dit luxeprobleem in de komende periode nog enkele harde noten moet zien te kraken. Gelet hierop heeft de trainersstaf besloten om vóór de start van de competitie veel wedstrijden vast te stellen zodat elke speler de gelegenheid krijgt om zijn kwaliteiten voldoende te kunnen tonen. De spelersgroep is zeer enthousiast over de aanpak van Theo c.s. en over de inhoud van de trainingen. De trainers zijn op hun beurt zeer tevreden over de mentaliteit, inzet en instelling van deze gretige spelersgroep.

Het oefen- en bekerprogramma voor zaterdag 1 en 2 ziet er als volgt uit:

Zaterdag 10 augustus 15.00 uur Spartaan’20 – Voorschoten’97 comb.

Dinsdag 13 augustus 20.00 uur Voorschoten’97 comb. – IFC za

Donderdag 15 augustus 20.00 uur Binnenmaas 1 – Voorschoten’97 comb.

Zaterdag 17 augustus 12.30 uur Voorschoten’97 comb. – FC Dordrecht JO19

Zaterdag 17 augustus 15.00 uur Voorschoten’97 comb. – Jong FC Dordrecht

Maandag 19 augustus 19.30 uur Vitesse Delft 2 – Voorschoten’97 comb. (toernooi Die Haghe)

Dinsdag 20 augustus 19.30 uur HVV 1 – Voorschoten’97 comb. (toernooi Die Haghe)

Zaterdag 24 augustus 12.00 uur HVV 2 – Voorschoten’97 comb. (toernooi Die Haghe)

Zaterdag 24 augustus 14.30 uur Vitesse Delft 1 – Voorschoten’97 comb. (toernooi Die Haghe)

Zaterdag 31 augustus 11.45 uur Voorschoten’97-2 – DSO 2 (beker)

Zaterdag 31 augustus 17.00 uur Voorschoten’97-1 – FC Boshuizen 1 (beker)

Zaterdag 7 september 14.00 uur Rijnsb. Boys 3 – Voorschoten’97-2 (beker)

Zaterdag 7 september 17.00 uur ASC 1 – Voorschoten’97-1 (beker)

Zaterdag 14 september 11.45 uur Voorschoten’97-2 – Katwijk 3 (beker)

Zaterdag 14 september 14.30 uur DoCoS 1 – Voorschoten’97-1 (beker)