HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 verliest tegen Forum Sport in extra tijd twee punten

Voorschoten’97 verliest tegen Forum Sport in extra tijd twee punten

-

Eerste klasse B (zaterdag)- ,,Zij staan te juichen om het punt, wij zijn teleurgesteld om het puntenverlies. Dat zegt wel genoeg, denk ik.” Het was na afloop het eerste wat trainer Theo Ducaneaux over zijn lippen kreeg. Niet onlogisch, als zijn ploeg in de extra tijd de zege alsnog verspeelde. Het betekende het vijfde gelijk spel in een serie van zeven wedstrijden waarin niet werd verloren.

De na twee seizoenen in ere herstelde streekderby, waarin beide ploegen het aluminium een aantal keren raakte, was pas in de tweede helft het aankijken waard. Vooral de hectische slotfase maakte veel goed voor de circa honderdvijftig liefhebbers. De Voorschotenaren zelf hadden de spanning, na de benutte strafschop van de sterk spelende Ronnie Verplancke in de tachtigste minuut, allang kunnen wegnemen. Het alles of niets van Forum Sport leverde de bezoekers tal van kansen op om de voorsprong te verdubbelen.

,,Daar hebben we het niet goed gedaan. We hebben kansen genoeg gehad om de wedstrijd op slot te gooien’’, meende trainer Ducaneaux.

Vooral in de openingsfase in de hernieuwde kennismaking tussen Voorschoten’97 en Forum Sport was het voor de fijnproevers wachten op betere tijden. Door het te vaak spelen van de lange bal door beide ploegen, die hun bestemming meestal misten waarvoor ze bedoeld waren, kreeg het duel het karakter van een flipperkast. Het eerste kwartier was wat kansjes betrof voor de gastheren. Onder leiding van Verplancke die met regelmaat zijn medespelers wel met bruikbare passes bediende kregen de groen-gelen meer grip op de wedstrijd. De eerste goed lopende aanval van de gasten via de sterke verdediger Steven Knijnenburg, Jim van der Krogt en Peer van Paasen werd door laatstgenoemde naast geschoten. Daarna was het Tom Bijen van de thuisclub die een kans niet verzilverde dankzij doelman Stephan van der Niet. Het hoogtepunt in de eerste helft kwam van Verplancke, die zijn harde schuiver op de paal zag ketsen en vervolgens zijn assist op Van Paasen niet verzilverd zag worden.

Vroeg in de tweede helft, waarin de Adegeestbewoners de wat betere waren, volleerde Nicky Guijt de strakke voorzet van Sergio Vrede op het lichaam van ex-Voorschoten doelman Justin van Look. De kansen in het sterker gespeelde tweede bedrijf bleven zich aandienen. Een uitstekende aanval van de gastheren kon nog net voor de doellijn door Van der Niet gestopt worden. Daarna was het collega doelman Van Look die een schot van Koen Hopstaken stopte. De lat redde vervolgens de bezoekers van een achterstand. Door de mogelijkheden, die tot de tachtigste minuut maar niet benut werden, dreigde de wedstrijd doelpuntloos te eindigen. Een ongelukkige handsbal leek de drie punten alsnog op te leveren voor de Voorschotenaren. Dat de ploeg alsnog genoegen moest nemen met de puntendeling, mag de ploeg zichzelf verwijten door de kansen op de 0-2 onbenut te laten. De bekende deksel kwam in de extra tijd en zo werd de 1-1 van Luuk Goedbloed gevierd als een overwinning bij de Voorburgers.

Vrede met zijn tweede basisplaats: ,,Dit voelt als verlies. We hebben genoeg kansen gehad, zeker na de 1-0 om de wedstrijd te winnen. In de tweede helft vond ik ons beter voetballen. We waren slordig in de overtalsituatie. De teleurstelling overheerst.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Vrede, Knijnenburg, Vonk, Aronius, Hopstaken, Van Paasen, Verplancke, Van der Krogt, Chris Guijt, Nick Guijt.

Foto’s: met dank aan Aad van der Knaap, haaglandenvoetbal.nl