dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 voorkomt met late treffer nederlaag

Voorschoten’97 voorkomt met late treffer nederlaag

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 heeft het vijfde punt binnen als promovendus. De ploeg van Theo Ducaneaux kwam tot een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Heinenoord, een ploeg die al drie keer verloor in dit nog prille seizoen.

Steven Knijnenburg: ,,Het is mij een raadsel dat zij nog op nul punten stonden voor dit duel. Ik vond dit eigenlijk de meest lastige tegenstander tot nu toe. Zij komen vast nog bovendrijven. Ik denk dan ook dat dit resultaat voor ons okay is. Misschien had er uiteindelijk iets meer ingezeten, maar ik denk niet dat een zege ons toekwam wanneer we het reĂ«el bekijken. Het gaat in deze competitie om momenten en details en daarin zullen we wat scherper moeten gaan worden. De start is niet verkeerd, maar we hadden best al wat meer punten mogen hebben op de ranglijst.”

De centrale verdediger keerde terug in de basis na een afwezigheid van twee wedstrijden. ,,Tijdens de training was ik ongelukkig op mijn schouder gevallen en daardoor kon ik er twee duels niet bij zijn. Nu was ik bijna weer helemaal hersteld en met een paar pilletjes erbij was het goed te doen. Het maakte dat Ronnie Verplancke door kon schuiven naar zijn geliefde plek en zo vormde ik met Bart Vonk het centrum. Hij doet het al weken goed achterin en staat zijn mannetje.”

Dat laatste deed de gehele defensie bij Voorschoten’97 volgens de trainer. ,,Zij hebben het goed gedaan, want dit was geen verkeerde tegenstander. Voetballend gezien hadden wij het moeilijk, maar met de wedstrijdinstelling zat het wel goed bij ons. Daarom is dit punt wel te waarderen. Ook voor mij staat deze tegenstander te laag op de ranglijst.”

Knijnenburg spreekt van een sterke start van zijn ploeg tegen Heinenoord. ,,Zeker in de eerste tien minuten deden we het goed. Daarna kregen we meer moeite om druk uit te oefenen en namen zij het heft in handen. Toch kregen wij in de counter de betere mogelijkheden, maar het ontbrak aan scherpte.”

Kort na de rust nam de thuisploeg de leiding. ,,Vanaf dat moment waren we het even kwijt en moesten we weer op zoek naar de controle. Gelukkig kwam die, hoewel we lang moesten wachten op de gelijkmaker. Die viel een minuut of zeven voor tijd uit een corner. We zorgden voor chaos in hun zestien en daardoor kon Chris Guijt vrij inkoppen. In de slotfase kreeg Jim van der Krogt nog de kans op de 1-2, maar dat mocht niet zo zijn.”

Vervolgend: ,,Deze tegenstander herbergt een aantal spelers die hoger hebben gespeeld en dat heb ik teruggezien. Het veld was slecht en dat maakte het er voor ons niet makkelijker op. Toch hebben we weer laten zien dat we prima op kunnen boksen tegen dit soort tegenstanders. Het besef is er dat we zelf een hele aardige selectie hebben. We hoeven voor geen tegenstander te vrezen. Wel moet je je kansen pakken, want de verschillen zijn enorm klein. We spelen nu tegen Xerxes thuis. Dat moet ook een goede ploeg zijn zoals dat geldt voor het gros van de ploegen. Het is en interessante competitie.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Vonk, Knijnenburg, Hopstaken, Verplancke, Van der Krogt, Van Paasen, Beumer, C. Guijt, Beijersbergen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read