Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 is meteen van de nul af na de promotie naar de eerste klasse. Op eigen veld werd Honselersdijk met 1-0 geklopt. Drie minuten voor sluitingstijd viel de enige treffer. Invaller Bas Beijersbergen werd de gevierde man.

Dat Voorschoten’97 won was verdiend te noemen. De thuisploeg controleerde de wedstrijd grotendeels en kreeg de betere kansen. Toch hadden de bezoekers de zaakjes lange tijd op orde en af en toe kon de formatie van Lourens speldenprikken uitdelen. Groen en geel bleef echter geloven in de goede afloop en werd beloond. De enige goal mocht er ook zijn. De eveneens ingevallen Thom de Koning had een splijtende pass in huis, die terecht kwam bij de weg gesprinte Beijersbergen. De buitenspeler drukte gedecideerd af en zo viel er een last van de schouders van het thuispubliek, waarvan het geduld danig op de proef werd gesteld.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Voorschoten’97 kreeg veelvuldig de bal en de Dijkers zakten in om er af en toe uit te komen. De thuisploeg combineerde best aardig, maar de laatste pass was voortdurend te onzuiver, te hard of te vroeg of te laat verzonden. Het maakte dat de bezoekers betrekkelijk eenvoudig overeind konden blijven. Pas halverwege de eerste helft vuurde Benjamin Beumer voor het eerst tussen de palen, maar de inzet kon de goalie niet verontrusten.

Een kopbal van Oualid Maatoug ging naast, maar dat was het dan ook wel. Voor de pauze raakten de gastheren nog Martijn Hogenboom kwijt. Hierdoor verkaste Ronnie Verplancke helaas naar achteren, waardoor zijn inbreng werd gereduceerd. Zijn maatjes op het middenveld hadden het namelijk niet deze middag. Vooral Jim van der Krogt kwam ongelukkig voor de dag, hoewel de aangetrokken speler wel veel energie in het duel bleef pompen. Voor de pauze kwamen er nog mogelijkheden via Chris Guijt en Peer van Paasen, maar de nul bleef op het scorebord.

Kort na de onderbreking zag een veel belovende aanval er al beter uit, maar Van der Krogt kwam met zijn voortzetting niet tot bij Beumer. Honselersdijk liet zich af en toe zien, maar ook daar was de scherpte voorin niet al te groot. Guijt had na ruim een kwartier iets teveel tijd nodig om af te ronden, maar stilaan werd de promovendus sterker en kwam het dichterbij een doelpunt. Beumer trof het zijnet en de ingevallen Nick Guijt knalde een bal tegen de paal.

De brilstand leek een feit te worden, ook nadat Beijersbergen, inmiddels ingevallen, Van Paasen vond voor een vrij schot. De inzet zeilde namelijk voorlangs. Lourens rekende zich met het punt al bijna rijk, maar alsnog was het dus de beurt aan twee van de drie invallers bij de formatie van Theo Ducaneaux om alsnog een beslissing te forceren.

Zo kreeg Voorschoten’97 niet teveel, hoewel de ploeg zeker geen grootse wedstrijd afleverde. Aan het einde van de rit zat niemand daarmee op sportpark Adegeest. Zeker niet de volgers van de groengelen. Uiteraard was Lourens graag in het bezit gekomen van het eerste punt, maar gezien zijn sympathie voor zijn ex-werkgever was er geen chagrijn bij hem te bespeuren.

Drie interviews werden eerder al geplaatst!

Voorschoten’97- Honselersdijk 1-0 (0-0). 87. Beijersbergen 1-0.
Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Hogenboom (38.De Koning), Knijnenburg, Hopstaken, Van der Krogt, Van Paasen, Verplancke, Beumer (82.Beijersbergen), C.Guijt, Maatoug (64.N.Guijt)