HomeDerde klasseASCAli Barokzay weer belangrijk voor ASC

Ali Barokzay weer belangrijk voor ASC

-

Tweede klasse C (zondag)- Vorige week was Ali Barokzay als gelegenheidsspits tweemaal succesvol in het gewonnen duel met Concordia. Het leverde de eerste drie punten op voor de ploeg van Mo Bougrine. Op bezoek bij Altior leken de Oegstgeestenaren op weg naar de derde nederlaag van het seizoen, maar niet ver voor tijd scoorde Barokzay de verdiende gelijkmaker (1-1) en zo kwam het puntentotaal nu op vier. De ploeg uit Langeraar sprokkelde het eerste puntje, maar bleef laatste op de ranglijst.

Zelden speelt een spits onder rugnummer twee. Bij ASC is dat anders. Barokzay stond onder dat rugnummer in de punt van de aanval. De ex-speler van onder meer RCL lijkt ondertussen zijn nieuwe plek gevonden te hebben, ook al omdat Jelle Schouten weer niet inzetbaar was bij de gasten. Ten opzichte van vorige week kwam Thomas Bakx binnen de lijnen omdat Leon Wagenaar niet speelklaar was.

Het redelijk druk bezochte duel verliep in het eerste kwartier min of meer geruisloos. Toch kwam de score even voordat er vijftien minuten gespeeld was op 1-0. Een licht vergrijp van Dylan Bakker aan het adres van Rick Keijzer werd door scheidsrechter Roozeboom bestraft met een elfmetertrap. Thijs Noordsij ontfermde zich over het klusje en zo kwam de thuisploeg op voorsprong. Altior was in die fase iets overtuigender qua veldspel en ASC kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden.

Zeven minuten na de openingstreffer kreeg Ralph van Zandwijk een opgelegde kans voor de gelijkmaker na voorbereidend werk van Ahmed Fernane, die onder rugnummer ‘5’ als linksbuiten opgesteld werd. De middenvelder schrok waarschijnlijk van de ruimte en produceerde een rollertje die Altior niet kon verontrusten. Aan de andere kant krulde Daan Oostdam de bal net aan over en Luuk den Haan wurmde zich door de weifelend optredende defensie van de bezoekers, maar een tweede doelpunt bleef uit. Kort daarop meldde ook ASC zich weer. Vanuit een moeilijke hoek dwong Bakx Jeroen Sassen tot een redding die er toe deed. Met Sassen is ook meteen één van de uitblinkers genoemd. De doelman redde zijn ploeg meerdere keren in deze tweestrijd en werd eenmaal geassisteerd op de doellijn door Sven van Vliet. Collega Abdel Lamrabette keepte overigens eveneens geen slechte pot. Tot aan de rust gebeurde er verder niets noemenswaardigs meer.

Na de rust bleef de spanning in de wedstrijd hangen, maar veel kleine overtredingen en blessurebehandelingen haalden de vaart eruit. Menig gele kaart werd uitgedeeld, hoewel er van onsportiviteit geen sprake was.

Een kwartier na rust kon de eerste kans van deze helft worden genoteerd. Een vrije trap van Ruben Dutrieux werd snoeihard ingekopt door Barokzay, maar Sassen tilde de bijna zekere treffer over zijn doel. Twintig minuten voor tijd kwam Lamrabette op tijd zijn hok uit om Tom van der Weijden van scoren af te houden. De gelijkmaker bleef vervolgens uit bij een kopbal van Jeroen van Bergen, maar ASC liet zien nadrukkelijk op zoek te zijn naar een score in evenwicht. Die leek er te komen door alweer een poging van Barokzay, maar Sassen had zijn zoveelste redding in huis. Kort voor tijd moest de doelman van de ploeg van Manfred van den Bosch alsnog passen. De doelpuntenmaker is al vermeld en liet zich makkelijk raden.

De beide ploegen probeerden de zege nog binnen te loodsen in de extra tijd, maar er kwam-terecht- geen winnaar. Het gelijke spel was een correcte weergave van de onderlinge verhoudingen. Altior was de betere voor de rust en ASC herstelde zich na de thee. Al met al probeert Altior met een vrij jeugdig team de opgelopen schade-diverse steunpilaren vielen weg- op te vangen en men loopt in Langeraar niet weg voor de stevige klus om tweedeklasser te blijven. Waar ASC staat is nog lastig te duiden. De ploeg van Bougrine moet nog steeds twee wedstrijden inhalen (lees: anderhalf).

Basisopstelling Altior: Sassen, Van Vliet, Van der Pijl, Smits, Noordsij, Versluis, Van der Weijden, Keijzer, Van der Meer, Oostdam, Den Haan.

Basisopstelling ASC: Lamrabette, Bakker, Van Bergen, Goebel, Arroyo, Van Zandwijk, Dutrieux, Wiering, Fernane, Barokzay, Bakx.