Tweede klasse C (zondag)-Hoewel de terreinen van Teylingen en ASC hemelsbreed amper een paar kilometer van elkaar liggen, voelde de wedstrijd voor ASC aanvoerder Sean Goebel niet als een echte derby aan, ‘maar eenmaal op het veld gaat het wel op de scherpst van de snede’. Daar was overigens in het uiterst magere duel in Sassenheim geen sprake van.

Verdedigend stond het goed stond bij de club uit Oegstgeest, maar aanvallend liep het van geen kant bij de ploeg van trainer Mo Bougrine. Die moet gelaten hebben toegekeken hoe zijn ploeg pas in de slotfase de eerste kans kreeg. Buitenom dat schot van Jelle Schouten, eindelijk weer terug op de velden, waar de Teylingen doelman gestrekt voor naar de hoek moest, en twee terugspeelballen was het een rustige middag voor doelman Wessel Zonjee.

De thuisclub voetbalde vooral in de eerste helft stukken beter dan de bezoekers. ASC doelman Abdel Lamrabette behoedde in de openingsfase zijn ploeg voor een achterstand. Vooral in die fase was de behendige dribbelaar Tim Gorter een plaaggeest voor de defensie van de bezoekers. De schaarse hoogtepunten kwamen van de gastheren, die kort voor rust nog de paal troffen. De ploeg van trainer Martijn Lagendijk deed zich in de eerste helft tegen een onmachtig spelend ASC tekort.

Na rust, met Ilker Kacar voor Ward Buijze, had ASC meer diepgang en herstelde zich enigszins van de slechte eerste helft. De kansen die de thuisclub in de eerste rondgang nog volop kregen, waren in de tweede helft eveneens spaarzaam. Dat was vooral te danken aan het solide optreden van de defensie van de gasten. Toch kropen de mannen van Bougrine vlak voor tijd nog eenmaal door het oog van de naald toen topscorer Sepehr Safi een teenlengte te kort kwam om de strakke voorzet van Omar Mansoer achter doelman Lamrabette te schieten. Dat de roodzwarten middels de kans van Schouten niet de drie punten wegkaapten was niet meer dan gerechtigheid. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was.

,,Frustrerend als je niet aan het voetballen toekomt. Vooral aanvallend was het onvoldoende. De bal in de ploeg houden lukte voor geen meter, waardoor we moeizaam onder de druk konden uitvoetballen. Verdedigend stond het goed. Thuis moeten we de punten pakken en uit sprokkelen”, aldus aanvoerder Goebel die het punt koestert.

Op de ranglijst is ASC nu terug te vinden op de tiende plaats met tien punten uit negen wedstrijden. Daaronder zijn DOSR, Concordia, Altior en HMSH terug te vinden. Teylingen voert het rechterrijtje aan met twaalf punten.

Teylingen-ASC 0-0.

Basisopstelling ASC : Lamrabette, Goebel, Bakx, Van Bergen, Schouten, Van Zandwijk, Barokzay, Buijze, Wagenaar, Bakker, Hoogervorst.