HomeDerde klasseASCASC knokt zich langs Laakkwartier: 2-1

ASC knokt zich langs Laakkwartier: 2-1

-

Tweede klasse C (zondag)- Nadat vorige week op het nippertje een punt werd gepakt bij Altior  ging ASC zondagmiddag weer voor de volle drie punten. Laakkwartier, dat net als de gastheren in de middenmoot staat, was ditmaal de tegenstander op Sportpark Overveer. Op het drassige hoofdveld sleepten de mannen van Mo Bougrine er een nipte overwinning uit na een roerige wedstrijd. De eindstand stond na 36 minuten al op het scorebord.

,,Het was een zware wedstrijd vandaag, op een slecht veld. Dat was in ons voordeel, Laakkwartier is immers meer gewend aan kunstgras. We toonden veel inzet, dat is waar we het vaak in eerste instantie van moeten hebben”,  aldus aanvoerder Sean Goebel.

ASC kreeg na ruim twintig minuten een makkelijk gegeven strafschop. Ahmed Fernane ging neer na een individuele actie, waarna Ruben Dutrieux mocht aanleggen vanaf elfmeter. De bal ging via de handen van doelman Alessandro Veugelers het doel in. Erg uitbundig kon de voorsprong echter niet gevierd worden, daar Laakkwartier meteen op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze kwam er via Said Alparslan. De behendige buitenspeler kon profiteren van matig uitverdedigen van Oegstgeestse zijde.

Ditmaal waren het de bezoekers die niet lang konden genieten van het doelpunt. ASC ging direct voor de hernieuwde voorsprong en de Haagse verdediging werd onder druk gezet door Ali Barokzay, die de bal uiteindelijk kon ontfutselen. Eén op één maakte de als spits fungerende nummer twee geen fout: 2-1. De ex-speler van onder meer RCL bewees zo maar weer zijn meerwaarde voor de formatie van Bougrine.

Na rust werd de wedstrijd rommeliger. Fatsoenlijke aanvallen waren nauwelijks meer aan de orde, terwijl de gele kaarten aaneengeregen werden. Beide ploegen speelden fel, zonder dat er sprake was van een onsportieve wedstrijd. Na 70 minuten toonde de scheidsrechter Carston Martijn de rode kaart, waarna de leidsman de wedstrijd tijdelijk besloot te staken vanwege een onrustige sfeer.

Goebel: ,,We zijn blij met de drie punten, maar het was jammer dat de wedstrijd gestaakt werd. Er werd wat gescholden, waarna onze linksbuiten werd bespuugd. In eerste instantie zag de scheidsrechter het niet, maar hij gaat er wel rapport van opmaken. Het was er niet de wedstrijd naar, dus ik hoop dat die jongen niet te lang geschorst wordt. Ik vond het al met al een sportieve wedstrijd.”

ASC heeft zich met deze overwinning opgewerkt naar de achtste plaats. De Oegstgeesters hebben echter nog het een en ander in te halen. De wedstrijd tegen Wilhelmus werd in de rust gestaakt door een blessure van de scheidsrechter en het duel tegen Foreholte werd afgelast. Volgende zondag gaan de roodzwarten op bezoek bij HVV, dat bovenin meedraait.

ASC – Laakkwartier 2-1 (2-1). 22. Dutrieux (penalty) 1-0, 29. Alparslan 1-1, 36. Barokzay 2-1. Scheidsrechter: Pille

ASC: Lambarette, Bakx, Van Bergen, Goebel, Arroyo, Pool, Van Zandwijk (61. Buijze), Hoogervorst (72. Sijbesma), Dutrieux, Barokzay, Fernane.

Laakkwartier: A. Veugelers, Martijn, Laari (76. Van Alphen), Stam, Genc, Aliyazicioglu, Karoumi (48. Sloof), Chaabaoui, Alparslan (76. S. Veugelers), Van den IJssel, Venderbos.