donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseASCASC pakt bonuspunten bij RKDEO (2-3)

ASC pakt bonuspunten bij RKDEO (2-3)

-

Tweede klasse C (zo) – ASC ging zondag op bezoek bij subtopper RKDEO. De rood-zwarten kenden een lastige start van de wedstrijd, maar herstelden zich knap en uiteindelijk trok ‘The Good Old’ met 2-3 aan het langste eind.

RKDEO kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. De ASC-defensie had in de beginfase de handen vol aan de technisch vaardige aanvallers van de Nootdorpers, maar daarna lieten ook de voorwaartsen van de bezoekers zich nadrukkelijker zien. Ilker Kacar vond na een kleine twintig minuten spelen Ali Barokzay, die de bal bij de tweede paal voorbij RKDEO- keeper Luc Vurens kopte (1-1).

Vlak voor rust kwam de formatie van Mo Bougrine aan de leiding. Nu was het Kacar die het Nootdorpse net vond (1-2). Na de pauze zorgde Quincy Tjaden voor een hernieuwd evenwicht in de stand. Beide ploegen gingen hierna nadrukkelijk op zoek naar de winst. De van een blessure teruggekeerde Jelle Schouten zorgde voor de beslissing. Barokzay zette met een slim overstapje Schouten vrij voor Vurens, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen. Het slotoffensief van de gastheren leverde niets meer op en zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 zege voor de bezoekers.

ASC-trainer Mo Bourgrine was na afloop verguld met de winst van zijn equipe in Nootdorp. Bougrine: ,,Vooraf hou je er rekening mee dat het een lastige middag kan worden bij een goede ploeg en als je dan met de winst vertrekt, dan beschouw ik dat als bonuspunten.”

Bij ASC was Barokzay dus opnieuw trefzeker. Barokzay, eerder uitkomend voor RCL en Meerburg, stond in de regio bekend als een verdediger, maar Bougrine zag in hem andere kwaliteiten. De trainer schoolde Barokzoy om tot spits en dat blijkt een gouden greep te zijn geweest. Tegen RKDEO scoorde Barokzay alweer zijn achtste treffer van dit seizoen.

Bougrine over zijn nieuwe spits: ,,Ali is een technische voetballer met atletisch vermogen en op trainingen liet hij al zien een neusje voor de goal te hebben. Het is mooi om te zien dat hij dit ook in de wedstrijden toont en ik denk dat hij zich als aanvaller nog veel verder kan ontwikkelen. Ik ben benieuwd waar zijn plafond ligt’’, aldus de trainer.

ASC komt dit kalenderjaar nog  één keer in actie. Het Voorburgse Wilhelmus komt zondag naar Oegstgeest om de resterende 45 minuten van het eerder gestaakte duel tegen de rood-zwarten uit te spelen.

RKDEO – ASC 2-3 (1-2). 7. 1-0 El Marid, 18. Barokzay 1-1, 42. Kacar 2-2, 66. Tjaden 2-2, 81. Schouten 2-3.

Basisopstelling ASC: Lambarette, Bakx, Van Bergen, Hogervorst, Van Zandwijk, Bakker, Barokzay, Wagenaar, Kacar, Pool, Schouten.