HomeDerde klasseASCASC pakt naast de complimenten nu ook de punten

ASC pakt naast de complimenten nu ook de punten

-

Tweede klasse C (zondag)- ASC heeft als debutant de afgelopen twee wedstrijden kennis gemaakt met de wetten van het tweede klasse voetbal. Lekker meevoetballen, doelpunten maken, de complimenten ontvangen, maar toch nog puntloos zijn. De sympathieke oefenmeester Mo Bougrine had besloten zijn elftal wat om te zetten. ,,Tactisch hebben we het iets anders neergezet. De afgelopen wedstrijden waar we te naïef. Met deze omzettingen hopen we iets meer rust en zakelijkheid in het spel te krijgen.”

In een enerverende openingsfase waarbij het spel op en neer golfde, moest ASC al direct een tegenvaller incasseren. Al in de vierde minuut moest de behendige rechtsbuiten Ilker Kacar het veld vanwege een blessure verlaten. Dit weerhield ASC er niet van om op een matig bespeelbaar veld het spel naar zich toe te trekken. Na een kwartier resulteerde dit in de eerste kans. De bal ging echter net langs de verkeerde kant van de paal. ASC had de organisatie goed staan waardoor het niet of nauwelijks kansen weggaf.

Halverwege de eerste helft kreeg ASC loon naar werken en kwam het op een verdiende 1-0 voorsprong. De na het vertrek van Kacar tot spits gebombardeerde Ali Barokzay was  trefzeker en liet iedereen die ASC een warm hart toedraagt juichen. Na de openingstreffer werd het spel wat rommeliger, wat veel omschakelmomenten over en weer met zich meebracht. Tijdens een van deze momenten kon de snelle Delftse spits profiteren van een onachtzaamheid in de Oegstgeester verdediging. In een 1 op 1 situatie verschalkte hij keeper Abdel Kader Lamrabette waardoor de score weer in evenwicht was.

Direct daarop had ASC alweer op voorsprong kunnen komen ware het niet dat een fraai ingeschoten vrije trap via de onderkant van de lat weer uit het doel stuiterde. Ook Concordia kreeg vlak voor rust nog een mooie kans maar ook dit schot trof geen doel. Derhalve gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

Onder het genot van een heerlijke najaarszon floot de goed leidende scheidsrechter Toonen voor de tweede helft. ASC koos er direct voor om druk vooruit te zetten waardoor Concordia moeite had om tot een verzorgde opbouw te komen. Hierdoor werd de Delftse formatie gedwongen met regelmaat de lange bal te spelen. Dit was koren op de molen van de Oegstgeester formatie. De behendige Concordia spelers werden steeds minder vaak in stelling gebracht en ASC kreeg steeds meer controle over de wedstrijd.

ASC voetbalde veel op de helft van de tegenstander, maar de eindpass was te vaak onzorgvuldig waardoor de kansen schaars bleven. Het keerpunt in de wedstrijd was de rode kaart (twee maal geel) voor Concordia verdediger Van Leeuwen. ASC slaagde er in het numerieke overwicht al vrij snel om te zetten in resultaat. Na een ogenschijnlijk niet al te moeilijk afstandsschot kon de Delftse keeper de bal niet klemvast pakken en profiteerde wederom de vliegensvlugge Barokzay. Hij zette ASC op een 2-1 voorsprong. In de laatste tien minuten zette Concordia nog een keer aan, maar kon geen vuist maken. In de vele omschakelmomenten profiteerde ASC niet, waardoor het tot het einde spannend bleef. Na twee keer drie kwartier enerverende minuten voetbal pakte ASC de eerste drie punten.

Na de wedstrijd keek aanvoerder Sean Goebel met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd: ,,We hadden ervoor gekozen om wat meer zekerheid in de ploeg te bouwen, meer voetballend vermogen in de as en als konijn uit een hoge hoed Ali in de spits.”

Een gouden zet van trainer Bougrine zo bleek achteraf. Het leidde tot meer rust in balbezit, meer grip op de wedstrijd, doelpunten en naast de complimenten ook nog eens de drie punten.

ASC – Concordia  2-1 (1-1). 22. Barokzay 1-0, 30. 1-1, 78. Barokzay 2-1.

Basisopstelling ASC: Lamrabette, Barokzay, Van Bergen, Goebel, Fernane, Van Zandwijk, Kacar, Wiering, Bakker, Wagenaar, Arroyo.