HomeDerde klasseASCASC-Wilhelmus krijgt een vervolg

ASC-Wilhelmus krijgt een vervolg

-

Tweede klasse C (zondag)-ASC had het meeste balbezit, het betere van het spel én de beste kansen. Toch ging de ploeg met een 0-1 achterstand de warme en droge kleedkamer in tegen Wilhelmus. Die rust duurt aanzienlijk meer dan 45 minuten: Scheidsrechter Mackay begon al niet helemaal fit aan de match en kon na een helft fluiten echt niet verder. Een andere scheidsrechter was niet zo snel op te trommelen zodat in een later stadium ASC de kans krijgt de zaken recht te zetten.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. Aanvaller Jelle Schouten was na enkele minuten al bijna succesvol, maar een Wilhelmus verdediger kreeg er net een teen tegen zodat de bal alleen de buitenkant van de paal toucheerde. De roodzwarten hielden de druk erop en een doelpunt leek aanstaande. Die kwam er ook. Aan de andere kant. Wilhelmus was al een paar keer voor het doel van Abdel Kader Lambarette opgedoken toen het na een minuutje of twintig raak was: Yuri Bruno schoof het leer langs de (te) ver uitgekomen doelman.

Een domper maar ASC liet zien aanzienlijk aan kracht te hebben gewonnen dit seizoen. De as Ali Barokzay, Lukas Wiering en Schouten staat als een huis. De man met de meeste balcontacten, Wiering, was ook niet ontevreden over het veldspel, wel over de afronding. ,,We voetbalden beslist aardig tegen een gelijkwaardige tegenstander. Hillegom, onze eerste tegenstander, beschikt over veel meer individuele klasse. Daaraan kunnen wij ons niet meten. ASC moet het hebben van collectieve vechtlust en dat zat wel goed. Jammer dat we dan toch op achterstand komen.”

Het had zelfs nog erger kunnen worden voor de mannen van Mo Bougrine toen Mathijs Wartna vanaf elf meter mocht aanleggen vanwege een handsbal van een ASC-verdediger. De aanvoerder knalde echter onbesuisd hoog over. Zo bleef het 0-1 en is er nog voldoende perspectief voor de thuisploeg.

ASC-Wilhelmus 0-1 (0-1) gestaakt na 45 minuten

ASC: Lamrabette, Barokzay, Van Bergen, Schouten, Kacar, Hoogkamer, Wiering, Arroyo, Hoogervorst, Bakker, Wagenaar.

Wilhelmus: Ruijgrok, De Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna, Goedhart, Besamusca, Bruno, Smart, Adam, Kant, Van der Mast.