Home Tweede klasse ASC Effectief ASC haalt maximaal resultaat

Effectief ASC haalt maximaal resultaat

Tweede klasse C (zondag)- Gelukkig hadden de weergoden het niet helemaal goed voorspeld dus was het nog redelijk vertoeven op het complex van de Ajax Sportman Combinatie. Weliswaar stond er een guur windje, maar ook een mager zonnetje.
Het veld was moeilijk bespeelbaar, gedurende de gehele wedstrijden zag je diverse spelers van beide partijen op de grond liggen na weer een glijpartij. ASC was hard op weg naar de zege, maar het werd uiteindelijk gelijk (2-2) en daar moest de thuisploeg niet over mopperen.

De nummer 2 tegen de nummer 10 van de ranglijst. Dat was na een moeizaam en rommelig begin niet te onderscheiden. ASC leunde wat achterover en liet de rechterflank open achter de twee voorwaartsen, Jelle Schouten en Ilker Kacar. Schouten opereerde vanuit de as met loopacties in de diepte daar waar Kacar dan wel op de linker dan wel op de rechtervleugel te vinden was. Daarachter had trainer Mo Bougrine een blok neergezet met Leon Wagenaar, Ralph van Zandwijk en Jelmer Pool. Als controleur speelde Tom Hoogervorst kort voor de eigen defensie met Sean Goebel dan weer spelend achter de defensie dan weer ruim ervoor.

Die tactiek leek zijn vruchten af te werpen want na zestien minuten spelen werd de snelle Kacar de diepte ingezonden en kwam hij oog in oog te staan met doelman Peter-Paul de Rotte. Daar waar iedereen dacht dat Kacar zou kiezen voor een schot draalde hij te lang en werd naar de buitenkant gedreven door de Rotte en leek de kans verkeken. Maar Kacar draaide snel open en gaf een halfhoge voorzet op de vrijstaande Schouten die half vallend de 1-0 tegen het net volleerde.

Oliveo probeerde de schade te herstellen en zette aan. De snelle en behendige buitenspeler Bob Ruigrok en Max Huurman wisselden regelmatig van flank en Pjer Bom als spits speelde heel vaak met Robbert Brouwer als “diepe nummer 10” dicht bij hem in de buurt. Deze wisselingen leverden de gasten uit Pijnacker een indirecte vrije trap op zo’n 25 meter van doelman Abdel Kader Lamrabette. Die werd kiezelhard door Wessel Kleij tegen de lat gepoeierd, de rebound leverde niets op aangezien er buitenspel geconstateerd werd.

Dat werd vervolgens afgestraft door een uiterst effectief ASC. Schouten werd opnieuw door Kacar de vrije ruimte ingestuurd. Daar waar een ieder dacht dat Schouten nog even door zou lopen, koos de speler zelf onverwacht voor een schot van buiten het strafschopgebied en verraste doelman de Rotte daarmee in diens linkerhoek. 2-0 op het scorebord en ASC in euforie.

Tot dat moment had Oliveo nog niet echt laten zien wat het in huis had een waarom het op de tweede plek staat. Daar kwam na de 2-0 wel wat verandering in, de gasten zetten wat meer druk en staken wat meer energie in de wedstrijd om aan de bal te komen. Dat leverde een aantal gevaarlijke voorzetten op die of net aan gemist werden of onschadelijk gemaakt door de ervaren Lamrabette. Zonder geluk vaart niemand wel en dus werd na een enorme schermutseling voor het doel van de thuisploeg de bal net voorlangs geschoten door Bob Ruigrok waardoor met een 2-0 ruststand aan de thee kon worden gegaan.

Na rust werd al snel duidelijk dat Oliveo uit een ander vaatje ging tappen, werd gelijk druk gezet en volle bak de duels aangegaan om de tweede bal te winnen. Het gevolg was dat ASC de gehele tweede helft slechts spaarzaam aan aanvallen toekwam. Aangezien ASC niet voor een geduldige opbouw koos maar steevast voor de lange bal kwamen ze niet of nauwelijks meer van eigen helft af. De ene aanvalsgolf na de andere kwam over hen heen. Het was aan Lamrabette en het slechte vizier van de spelers van Oliveo te danken dat het nog 2-0 bleef.

Trainer Jeroen Hoefnagel (in het recente verleden werkzaam bij UVS) wisselde aanvallend door Laurens Huurman te brengen voor verdediger Mark Milolaza. Huurman ging dicht tegen centrumspits Bom aan spelen waardoor het inschuiven van Goebel direct geëlimineerd werd. Hoe lang ging ASC dit nog volhouden? Direct na de wissel draaide Bom zich goed vrij in het strafschopgebied en wist de aansluiting binnen te prikken, 2-1 met nog voldoende tijd op de klok om de zaak te repareren.

En inderdaad kort daarop wurmde de meegekomen Gerben Pels met veel wilskracht zich langs diverse verdedigers om uiteindelijk ook Lamrabette te verschalken, 2-2 en de achterstand geneutraliseerd. Heel ASC keek zorgelijk naar het verloop van de tweede helft. Met man en macht werd het eigen doel verdedigd en af en toe wat spaarzame speldenprikken uitgedeeld. Tot opluchting van alles wat ASC een warm hart toedraagt, floot scheidsrechter Lochtenberg na negentig minuten voor het laatste fluitsignaal en haalde ASC een zwaarbevochten maar niet onverdiend puntje binnen.

Opstelling ASC: Lamrabette, Van Bergen, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Kacar, Wagenaar (Buijze), Pool (Fernane), Hoogervorst, Bakker, Bakx.

Opstelling Oliveo: De Rotte, Van Adrichem, Kleij, Pels, De Jong, Milolaza (L. Huurman), Ruigrok, Luscuere, Brouwer, M. Huurman (Van Rheenen), Bom.