Net zoals in de voorbije jaren levert de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl eenmaal per week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij het Leidse voetbal centraal staat. De bijdrage wordt doorgaans op woensdag geplaatst. Deze week kwamen ASC en Foreholte aan de beurt in de persoon van de neven Oscar (ASC) en Toni Arroyo (Foreholte). Voor de volgelingen van het Leidse regiovoetbal die geen LD lezen hierbij alsnog het interview en zelfs uitgebreider.

Zondag 17 november

Voorbeschouwing tweede klasse C

Komende zondag halen ASC en Foreholte tegen elkaar in. Zowel Oscar Arroyo (ASC) als neef Toni hopen dat de derby nu wel door kan gaan ondanks de regenval. Er wordt door beide spelers uitgekeken naar het treffen tussen de huidige nummer negen uit Oegstgeest en nummer vijf uit Voorhout. De ploeg van Mo Bougrine kende wat opstartproblemen, maar herstelde zich in de voorbije weken. Enkel afgelopen zondag ging het faliekant mis in de uitbeurt bij HVV (7-0). De formatie van Frank Bloemheuvel begon met vier zeges op rij zeer voortvarend, maar na drie opeenvolgende nederlagen zit de klad er in bij de roodwitten.

Oscar speelde in zijn jeugd al op sportpark Elstgeest en kwam daarna uit voor de hoofdmacht. ,,Foreholte is ook nog steeds wel mijn club omdat ik er iedereen ken. Enkel kwam ik op een zeker moment op het tweede plan en dat werkte voor mij niet meer. Het zat niet goed tussen de trainer en mij en daarop besloot ik te verkassen naar ASC. Daar ben ik uitstekend opgevangen en deze club bevalt me zeker ook. Het is dus niet zo dat ik zonder meer terugga als de trainer in Voorhout bijvoorbeeld vertrekt.”

Toni komt dus straks zijn neef tegen. ,,We speelden in de voorbereiding ook tegen elkaar. Grappig was toen dat we allebei een duel wonnen van elkaar en scoorden. Ik kijk uit naar deze pot, zeker ook vanwege Oscar. We hebben een prima band met elkaar en wat dat betreft zijn onze familiebanden sowieso sterk. Straks rond de feestdagen komen er Spaanse familieleden over en daar verheugen we ons op. Oscar en ik spreken en appen elkaar ook altijd na gespeelde wedstrijden. Dan kan er ook zeker een felicitatie af als er gewonnen is door de ander.”

ASC kreeg in de laatste speelronde dus een draai om de oren. Oscar: ,,We verdedigden slecht en de open kansen die we kregen op 3-0 om terug te kunnen keren in de wedstrijd verprutsten we. Laten we het een offday noemen. Van HVV mag je op zich verliezen, maar 7-0 is te gortig. Dit moeten we zien als een incident. Ik ben van mening dat ASC van een boel ploegen kan winnen in deze klasse. De verschillen zijn klein tussen de meeste clubs. We moeten er nog wel even over spreken, maar we hielden nu na afloop wijselijk onze mond. Zondag moet de knop weer om. Ik gun Toni alles, maar dan even niet.”

Toni over Foreholte: ,,Vier keer speelden we leuk voetbal en wonnen we. Het zat ook mee in die fase. In de laatste weken keerde het tij. We zijn onnodig de lange bal gaan hanteren en wij moeten het juist hebben van voetbal over de grond. Tegen Wippolder, afgelopen weekend, kregen we een strafschop tegen en daarna werd er een overtreding op onze keeper gemaakt. Toch werd de goal goedgekeurd. Het kwartje valt dus even de andere kant op en tegen ASC moeten we nu de draad weer oppakken.”

Verdediger Oscar (28), in het dagelijks leven werkzaam in het Speciaal Onderwijs in Noordwijk en broer van Tomas van VVSB, is een liefhebber van natuurgras. ,,ASC heeft een prachtig complex, maar er is nog wel eens geklaag over het hoofdveld. Daar doe ik niet aan mee. Ik vind het juist heerlijk om daarop te spelen. Veel blessures komen toch echt voort uit kunstgras. Voor onze ploeg kan het een voordeel zijn. Ik ga mij zeker niet wagen aan uitspraken vooraf. Tot nu toe hebben Toni en ik er ook nog niet veel over gesproken, hoewel het zeker leeft. Het zal wel stilte voor de storm zijn. Welke kan dan ook op.”

De eveneens 28-jarige speler van Foreholte, werkzaam in de kinderopvang, doet eveneens geen gokje. ,,Het valt moeilijk te zeggen waar de beide teams staan. De ranglijst zegt me niet al teveel. Wij verloren onlangs van Altior en dat was de nummer laatst. Ik denk dat we voetballend beter zijn, maar dan zullen we uit de duels moeten blijven en niet weer de lange bal moeten gaan spelen. Hoewel dat wellicht wat lastig zal zijn gezien het hoofdveld daar. Maar hoe het ook afloopt, we doen op zeker een biertje met zijn allen na afloop en het speciale tintje zal er zeker voor de Arroyo’s zijn.”