HomeDerde klasseASCRusteloze derby levert geen winnaar op (plus podcast)

Rusteloze derby levert geen winnaar op (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zondag)- Foreholte heeft een negatieve reeks van drie nederlagen enigszins kunnen doorbreken. De ploeg van Frank Bloemheuvel kaapte vlak voor tijd nog een punt weg uit Oegstgeest. ASC baalde van het puntenverlies. Het speelde door de bank genomen net wat minder slordig en had tot de slotminuut de winst in handen.

Stan Spies was de gevierde man bij Foreholte. De invaller zorgde er in de negentigste minuut voor dat een nederlaag op bezoek bij ASC werd voorkomen. De 2-2 had daarna in de extra tijd alsnog van het scorebord geschoten kunnen worden, maar het bleef bij de vier doelpunten in de drukbezochte derby.

De volgelingen uit Oegstgeest en Voorhout alsmede de neutrale kijker kregen het zwaar te voortduren bij de tweestrijd tussen de bijna buren. Het vertoonde spel deed namelijk dikwijls pijn aan de ogen. Er ging onnoemelijk veel fout aan beide kanten en het speeltuig werd niet zelden over grote afstanden door de lucht verplaatst. Deels had dit te maken met het moeilijk te bespelen veld, maar de spelers mochten zichzelf ook best kwalijk nemen dat er zelden rust aan de bal was. Het leverde een bedenkelijk niveau op, hoewel de slotfase wel weer het nodige kon vergoeden.

Al vroeg in de wedstrijd ging de bal op de stip. Een ongelukkige val van Tjeerd van der Zwaan resulteerde in een handsbal en scheidsrechter Van Sprang kende geen aarzeling. Ali Barokzay ontfermde zich over de geboden kans en faalde niet. Foreholte moest zo al vroeg in de achtervolging, maar kreeg nog geen tien minuten later ook de gelegenheid om een strafschop te verzilveren na een lichte overtreding op Joost van Dam. Nu liet Toni Arroyo Abdel Lamrabette kansloos. Daarna was het over en weer rennen en vliegen en liet de accuratesse zwaar te wensen over. De 1-1 bij rust was dan ook bepaald geen toeval.

Kort na rust maakte de thuisploeg gebruik van een zwakke opening van de ploeg van Frank Bloemheuvel. Vanuit een hoekschop kon eerst Sean Goebel vuren, maar zijn inzet werd nog in de kiem gesmoord. De rebound voor Barokzay was Matthijs Guijt te machtig. Het betekende alweer de zevende treffer voor de gelegenheidsspits, die ondertussen echter onomstreden is op die positie.

ASC speelde na de rust wat minder chaotisch en nu kon er af en toe wel iets worden waargenomen van voetballende intenties. Toch kreeg Jordy van Tol aan de overkant een kans aangeboden van Rick Brabander, maar de puntspeler kreeg de gelijkmaker niet op zijn naam. Zo ook niet Jelle Geerlings die met een heerlijke ‘krul’ Lamrabette dwong tot de fraaiste redding in de ontmoeting. De 3-1 hing echter eerder in de lucht vooral omdat Barokzay en Ilker Kacar voor gevaar bleven zorgen.

In de laatste tien minuten werd Van der Zwaan mee gestuurd naar het front. Dat leidde niet tot angstige momenten voor de gastheren en de zege leek in de maak. Die kwam er dus niet voor ASC omdat Spies een hoekschop, waarbij ook doelman Guijt zich had gemeld in het zestienmetergebied, kon binnen frommelen. Foreholte dacht daarna nog recht te hebben op een strafschop vanwege vasthouden bij Brabander, maar de scheidsrechter zag er niets in. ASC kreeg met Ahmed Fernane en Barokzay nog de kans op de zege, maar een beslissing bleef uit.

Beluister hier een vraaggesprek na afloop met neven Oscar (ASC) en Toni(Foreholte) Arroyo:

ASC-Foreholte 2-2 (1-1). 7. Barokzay 0-1 (strafschop), 16. Arroyo 1-1 (strafschop), 47. Barokzay 2-1, 90. Spies 2-2.

ASC: Lamrabette, O.Arroyo, Van Bergen, Goebel, Bakx, Hoogervorst, Van Zandwijk, Pool (62.Buijze), Fernane, Barokzay, Kacar.

Foreholte: Guijt, Ligtvoet (60. Spies), Van der Zwaan, Van Dam (76. Bloemendaal), Drewes, Smits, Brabander, Tijsen (46.Veenvliet), Geerlings, Van Tol, T. Arroyo.