Districtsbeker- Voorschoten’97 is een stap dichterbij plaatsing voor de volgende ronde. De ploeg van Theo Ducaneaux was in Oegstgeest met 1-5 te sterk voor ASC en lijkt zich bij de beste twee te gaan scharen in deze poule. Eenvoudig bleek de klus overigens niet, want de dappere tweedeklasser kon het ruim een uur goed belopen.

Voorschoten’97 kwam aan de leiding via Benjamin Beumer en dat leek de opmaat naar een ‘appeltje, eitje’ wedstrijd. Dat bleek een misvatting. De kersverse eersteklasser hanteerde een te laag tempo en kon de formatie van Mo Bougrine zo niet verontrusten. Via een lobje werd het zelfs 1-1 via Jelle Schouten. Dat was ook de ruststand.

Het duurde ook in de tweede helft enige tijd alvorens de groengelen zich konden onderscheiden. Uiteindelijk maakte Chris Guijt het verschil met liefst drie doelpunten. Ook Peer van Paasen deed nog een duit in het zakje.

Volgend weekend spelen de ploegen nog eenmaal voor de districtsbeker alvorens het competitiegeweld los gaat barsten. Voorschoten’97 gaat op bezoek bij DoCoS en een dag later is FC Boshuizen gastheer van ASC.