Tweede klasse C (zondag) – ,,Maar hun Surinaamse kip na afloop van deze kansloze 6-1 nederlaag in hun gezellige Haagse kantine lieten we goed smaken. Het zat er gewoon niet in vandaag nadat we ze thuis op 0-0 konden houden. Maar toen bleven ze combineren tot onze doellijn, waardoor het op het laatst vaak mis ging, waar ze nu wel het afstandsschot succesvol toepasten. En dat hebben we geweten ook. Ze waren vandaag duidelijk een maatje te groot voor ons en we moeten ons nu maar focussen op de komende tegenstanders om een goede plek in deze tweede klasse te kunnen verwerven”, aldus Dennis van de Linden van promovendus Stompwijk’92.

Waar Stompwijk’92 met tien punten uit de laatste vijf wedstrijden op een elfde plek stond met veertien uit dertien was het Haagse TAC’90 de ongeslagen koploper met 34 uit 14 en zelfs al 47 gescoorde doelpunten. Van der Linden: ,,We wisten dat het een zwaar potje zou gaan worden. Daarom wilden we dezelfde opzet als thuis in Stompwijk toepassen en hopen op een uitbraak met onze snelle spitsen. We stonden echt goed, maar binnen een half uur stonden we toch al redelijk kansloos met 2-0 achter.”

Het was al na enige minuten dat Mo Achalhi van de thuisploeg zijn afstandsschot vanaf de rechterflank schitterend in de linker kruising zag verdwijnen, 1-0. TAC’90 kreeg nog diverse andere grote kansen en het was aan briljant keeperswerk van Jesper van Leeuwen te danken dat de achterstand niet verder opliep. Maar na een klein half uur was het dan wel het ‘zaalvoetbaldoelpunt’ van Jeffrey Ramkisoen na een samba-achtige combinatie met zijn aanvoerder Randall dat leidde tot de 2-0. Dat werd ook de ruststand met de constatering dat Stompwijk’92 helemaal niet aan bod was gekomen.

,,In de rust zeiden we tegen elkaar dat het in principe organisatorisch goed stond, maar dat we het veld wel klein moesten houden. We moesten ook blijven hopen op een snelle uitbraak”, sprak van de Linden zeer realistisch. Ondanks dat de Stompwijkers iets meer kansen kregen, liep TAC’90  uit tot 5-0 voordat Van de Linden de eretreffer scoorde uit een voorzet van Pim van der Arend. Van de Linden: ,,Het had nog iets beter kunnen worden als Enrico Geus zijn strafschop had weten te benutten, maar de Haagse doelman stopte vakkundig zijn inzet. Uiteindelijk werd het 6-1 voor hen en bleken ze vandaag echt te goed voor ons, maar het was een sportieve wedstrijd zonder kaarten. En na afloop was ons motto natuurlijk ‘op naar de Surinaamse kip’.”

Met deze uitslag is Stompwijk’92 twaalfde op de ranglijst in deze tweede klasse C met 14 uit 14. Komende zondag is v.v. ONA uit Gouda thuis de tegenstander dat een elfde plek inneemt met 15 uit 13. Uit werd er met 1-0 door Stompwijk’92 verloren. Van de Linden: ,,Dat was in de laatste minuut, dus we hebben wat recht te zetten. Ook om op een veiliger plek te komen wat zeker moet lukken.” Dat het een prachtige klasse is, blijkt ook wel uit het feit dat in de zes gespeelde wedstrijden vandaag er zelfs veertig keer werd gescoord. Kom daar maar eens om bij de professionals!

TAC’90 – Stompwijk’92 6-1 (2-0). 7. Achalhi 1-0, 28. Ramkisoen 2-0, TAC’90 3-0, TAC’90 4-0, TAC’90 5-0, Van de Linden 5-1 en TAC’90 6-1.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, S. van der Salm, B. van der Salm, Van Marwijk, Van Veen, Van Viegen, D. van der Salm, Van der Arend, Geus, Van der Linden en Van den Bosch.

Foto’s: met dank aan Aad van der Knaap (haaglandenvoetbal.nl)