HomeDerde klasseASCASC toont zich veerkrachtig op bezoek bij DoCoS

ASC toont zich veerkrachtig op bezoek bij DoCoS

-

Afgelopen zaterdag om 17:00 uur trapten DoCoS en ASC het bekerseizoen af op het complex van de Leidenaren. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er door de jongsten onder 8 een internationaal toernooi gespeeld. Tijdens het beëindigen hiervan hoorde uw verslaggever nog net grote namen uit de luidspreker komen: Feyenoord, Derby County, Ajax, KV Mechelen en meer. Een echte voetbalsfeer was er dus al en vervolgens vermaakten ook de twee tweedeklassers de aanwezigen.

Bij beide ploegen was al snel duidelijk dat er behoefte was aan een goed resultaat om vertrouwen te tanken voor de competitie. DoCoS was krachtiger met aanvallen in de eerste vijf minuten, maar ASC zette door af te jagen druk in die openingsfase. Wat aan ASC-kant opviel was dat na die eerste vijf minuten er net even té technisch gevoetbald werd. Veel passjes met de buitenkant, te lang de bal in bezit houden en onnodig lange passes. Daardoor ontwikkelde DoCoS zich tot de betere ploeg, wat in de tiende minuut beloond werd. Een boogpass van Qendrim Gashi op Milan Flippo en een fraai vervolg was doelman Piet Meeuwissen te machtig.

Overtuigend nam de Morsploeg de leiding en na 17 minuten kapte opnieuw Flippo Jeroen van Bergen uit en mikte de 2-0 erin. Het enige dat DoCoS leek te stoppen, was in de 22e minuut een blessurebehandeling van de goed spelende Gashi  en het afvlaggen van buitenspel van de felle aanvallen van de gastheren waarbij het voor de scheidsrechter moeilijk moet zijn geweest om te bepalen of het een aantal keer terecht buitenspel was.

Nog voor het eerste halfuur roerde ASC zich. Ralph van Zandwijk vond Jelle Schouten voor de 2-1. Ondanks het overwicht van de thuisploeg was de formatie uit Oegstgeest dus weer in de wedstrijd. Snel pakte de ploeg van trainer Dennis Olman de draad weer op en meer dan terecht werd het 3-1 door Lars de Ridder na een rush van eigen helft.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft was er een zichzelf herstellend en veerkrachtig ASC te zien, hetgeen even voor de pauze de 3-2 opleverde. De bij elke aanval betrokken Lukas Wiering bereikte Van Zandwijk die dit keer zelf afrondde.

Wat de trainer van ASC, Mo Bougrine, in de rust gezegd heeft is onbekend. Maar op de een of andere manier zorgden de laatste sterke vijf minuten in de eerste helft van ASC voor veel zelfvertrouwen bij de kersverse tweedeklasser. Daarbij gevoegd een gouden wissel  in de persoon van Ali Barokzay. Het begon tien minuten na rust met een aanval van ASC die onterecht afgefloten werd, omdat de voordeelregel voor ASC had moeten gelden. Een minuut later beging Pieter Maat van DoCoS een overtreding, waarvoor hij geel incasseerde. De eerdergenoemde Barokzay benutte de vrije trap voor de 3-3.

Halverwege de tweede helft pakte het opgeveerde ASC zelfs de voorsprong. Aanvoerder Sean Goebel gunde Schouten zijn tweede treffer van de middag. De bezoekers hielden de voorsprong vast, waarbij aangetekend moet worden dat ook Thomas Bakx prima inviel bij de equipe van Bougrine.

Beide ploegen lieten zien dat ze in potentie sterk genoeg zijn om zich in de tweede klasse te kunnen meten. Wel zal Olman zich moeten afvragen waarom de wedstrijd nog voor de rust kantelde. Afijn, de competitie laat nog even op zich wachten dus er is nog tijd voor herstelwerkzaamheden.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Armitage (60. Siere), Joubij (46. Maat), De Ridder (46. Elkerbout), Gashi, Fillipo, Flippo, Van Wieringen, Van Empel.

ASC: Meeuwissen, Wiering, Van Bergen, Goebel (80. Bakx), Arroyo, Schouten, Van Zandwijk (46. Buyze), Wagenaar, Hoogkamer, Pool (46. Barokzay), Hoogervorst.