Tweede klasse C (zaterdag)- Het zit de nieuwe trainer van de Morsbewoners niet mee. In Den Haag bij Wateringse Veld/Kranenburg moest Dennis Olman met zijn ploeg voor de derde keer dit seizoen het hoofd buigen voor een tegenpartij. De opponent was kwalitatief een klasse beter.

Na een 1-0 ruststand werd de einduitslag 3-0, waarbij het tweede doelpunt via een toegekende en verzilverde strafschop kwam. Doelman Joris van Harmelen kon zich namelijk niet inhouden toen hij omspeeld werd om daarna zijn tegenstander te belemmeren om verder richting doel te gaan. Kort daarop viel ook dat derde doelpunt. Daarna geloofden de gastheren het wel een beetje en daardoor kreeg DoCoS wat kleine kansjes. Kortom een terechte nederlaag.

De in de 65ste minuut ingevallen Enno van Wieringen zag toch een aantal lichtpuntjes. ,,Het is nog steeds een beetje wennen aan de spelopvattingen van onze nieuwe trainer. Speelden we vroeger afwachtend en op de counter, nu moeten we het spel maken en initiatief nemen. Sommigen moeten daar nog wat aan wennen en ook moeten we sneller worden in de handelingen. We hebben nu kwalitatief toch wel wat betere ploegen gehad. Ik denk overigens niet dat wij tot de minste ploegen in deze klasse behoren, maar dat moeten we nu langzamerhand wel gaan bewijzen”.

Op de vraag hoe de stemming na afloop in de kleedkamer was, kon Van Wieringen duidelijk zijn. ,,Die was inderdaad niet zo vrolijk, maar het positieve was dat iedereen nu doordrongen is dat we vanaf nu toch echt voor moeten gaan. Anders raken we teveel achterop. De gezichten staan nu allemaal dezelfde kant op.”

Olman was opvallend monter. ,,Als je verliest van een betere tegenstander kan ik daarmee leven. Zij hebben een ploeg met spelers die veel hoger hebben gespeeld. Een aantal zelfs met een verleden bij Scheveningen. Dan weet je dat het aanpoten wordt. In de eerste helft konden we het nog heel aardig bijlopen. Beide ploegen kregen niet veel kansen. Zij waren net wat effectiever. Ook wij hadden een goal kunnen maken via Lars de Ridder en dan is het gewoon 1-1. Na de rust zijn we er niet meer aan te pas gekomen. We kregen nog wel mogelijkheden en kansen, maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Al met al is er wel keihard gewerkt en daar begint het bij.”

Wel moet één facet zeker beter volgens de oefenmeester. ,,Zij vallen graag aan en daardoor ontstond er ook ruimte. Dan moet je met de snelheid voorin de ruimte zoeken, maar de bal werd telkens in de voeten gevraagd. Dat hadden we anders afgesproken. Dan laat je dus mogelijkheden liggen om hen pijn te doen. Dat zal beter moeten de komende tijd. Wel zag ik voor de rust dat ons spel verzorgd was en dat geeft zeker perspectieven voor de komende duels. Wel zullen we punten moeten gaan pakken want het gaatje is nu al drie punten met de ploegen boven ons. Maar verliezen van Wateringse Veld is geen schande, geloof me.”

Volgende week komen er nieuwe kansen. Weliswaar wederom in een uitwedstrijd (Te Werve is dan gastheer), maar wel tegen een tegenstander die dit weekend een forse zeperd opliep. Misschien inspireert dat DoCoS om tot betere resultaten te komen.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, Maaskant, Disselveld, Brasker, Mhanni, Qashi, De Ridder, Van Empel, Gangadien.