DoCoS ontmoet vanavond in de halve finale van de nacompetitie Be Fair. In Waddinxveen treft DoCoS de nummer twee uit de derde klasse A die het seizoen als tweede afsloot met een punt voorsprong op Lugdunum. De gastheren lijken in ieder geval een belangrijk voordeel te hebben: voor eigen publiek is Be Fair dit seizoen nog ongeslagen. Liefst tien duels werden gewonnen. Enkel Alphia, VVSB en Lugdunum konden een score in evenwicht bewerkstelligen. De winnaar van de halve finale speelt zaterdag 15 juni de finale van de nacompetitie om een ticket voor de 2e klasse tegen VVSB, dat afgelopen zaterdag zijn halve finale met 1-2 won bij Lyra. De Noordwijkerhouters kregen vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren, maar even later kon er als nog een geen en paars feest losbarsten.

DoCoS nam zaterdag de eerste horde in de nacompetitie voor het behoud van het tweede klasserschap door in tweede instantie stadgenoot Lugdunum na verlenging met 3-2 te verslaan. Dat tweede bedrijf was nodig omdat vorige week de Leidse derby wegens noodweer gestaakt werd. Be Fair rondde op 1 juni, een week eerder dus, al zijn eerste ronde in de nacompetitie af: voor eigen publiek won Be Fair met duidelijke cijfers (4-1) in de kwartfinale van Schipluiden. Be Fair heeft dus negen dagen rust gehad tussen de kwartfinale en halve finale. DoCoS heeft tussen zijn kwartfinale tegen Lugdunum en de halve finale bij Be Fair twee dagen om te herstellen. Een nadeel of juist prettig voor het ritme?

Be Fair degradeerde twee seizoenen geleden uit de tweede klasse, eindigde vorig seizoen als zevende en draaide dit seizoen uitstekend. De beloning: een tweede plaats op de ranglijst. Alleen kampioen Van Nispen uit De Zilk was een stuk sterker, maar Van Nispen verloor in Waddinxveen wel met 3-0.

DoCoS staat daarmee in zijn strijd voor het behoud van het tweede klasserschap voor de uitdaging om er voor te zorgen Be Fair van de winst af te houden. DoCoS mag daarbij op zijn beurt vertrouwen putten uit de lastige kwartfinale tegen stadgenoot Lugdunum met een achterstand, een wolkbreuk, storm, een gelijkmaker en een tegenstander die alles-of-niets speelde. DoCoS overleefde het allemaal tegen Lugdunum en mag tegen Be Fair laten zien wat dat waard is. Lars de Ridder lijkt in elk geval in een prima vorm te steken. In het duel met de kikkers was hij net zo trefzeker (3 goals) als in het gehele reguliere seizoen.

Andre Devilee over de tegenstander van vanavond. ,,Ik heb via collega trainers informatie ingewonnen en heb ze zelf zien spelen tegen Schipluiden. Het is duidelijk: dit wordt een zware kluif. Het is een complete ploeg waarin geen echte zwakheden schuil gaan. Wij zullen keihard moeten werken voor een goed resultaat. Natuurlijk heb ik er wel vertrouwen in. Tegen Lugdunum hebben we ons staande gehouden, hoewel het een zwaar karwei was. In elk geval beseffen de spelers dat we geen steken meer kunnen laten vallen en als we het op kunnen brengen om nog twee keer het snot voor de ogen te lopen dan moet het haalbaar zijn tweedeklasser te blijven.”

Bereikbaarheid

De aftrap van de halve finale bij Be Fair in de nacompetitie om een plek in de finale voor een ticket voor de 2e klasse begint dinsdag 11 juni om 20 uur. Supporters dienen er rekening mee te houden dat sportpark ’t Suyt aan de Toernooiweg in Waddinxveen per auto alleen tussen 18.30 en 19 uur bereikbaar is, vanwege het evenement “Waddinxveen wandelt”. Wie later komt, kan het beste parkeren bij zwembad De Sniep, Sniepweg 13 D in Waddinxveen, zo laat Be Fair weten. Supporters wordt daarom aangeraden op tijd te vertrekken want de parkeerplaats bij het zwembad ligt tien minuten lopen van het sportpark van Be Fair.

Voorbeschouwing mede met dank aan DoCoS