Nacompetitie tweede/derde klasse- Zoals de gehele dag al werd verwacht, gezien de weersvoorspellingen, hebben DoCoS en Lugdunum vanavond niet het einde gehaald van hun onderlinge tweestrijd. Na 65.05 minuten stopte de klok, maar 21 seconden daarvoor floot scheidsrechter Ekelenburg de Leidse derby af bij een 2-1 stand in het voordeel van de ploeg van André Devilee. Wanneer het duel wordt uitgespeeld, is vermoedelijk morgen bekend. De kans dat het donderdagavond wordt is reëel te noemen.

Terwijl het publiek in afwachting was van een mogelijke hervatting van het duel schalde uit de geluidsinstallatie ‘It’s raining men’ and ‘Thunder’. Nogal toepasselijk gezien het noodweer dat rond 21.22 uur los barste. Nog voordat er een half uur verstreken was, de gebruikelijke tijd van wachten of een wedstrijd kan worden vervolgd, werd duidelijk dat verder spelen onverantwoord zou zijn. En dus weet DoCoS nog niet of het de kans heeft vergroot om tweedeklasser te blijven en Lugdunum behield de gedachte om volgend seizoen terug te keren naar die klasse.

Het Leidse voetbal zou op sterven na dood zijn. Zo wordt wel eens beweerd. Wie de drukte bemerkte kreeg een ander gevoel. Veel Leidse (regio) voetballers van andere clubs waren van de partij, benieuwd hoe de Leidse derby zou verlopen. En zij niet alleen togen naar de Mors. Met een man of 500 was er sprake van een gezellige drukte. De wedstrijd verliep daarnaast uitermate sportief en veel gaven de teams elkaar niet toe. Er valt in die zin nog weinig te zeggen over de uiteindelijke afloop.

Na een aarzelende start met veel spelers die zich doelloos vastliepen, mikte routinier Tim de Cler als eerste tussen de palen na tien minuten. Mitchel van Abswoude kreeg zo zijn eerste kans om in de wedstrijd te komen. Een grotere kans kreeg Sven Ravensbergen om de 0-0 van het scorebord te krijgen. Weggestoken door Lars de Ridder stuitte de middenvelder op Jeffrey Loozen (zie foto hieronder)

Rond het kwartier spelen speelde De Cler terug op Loozen. De doelman schoof de bal vervolgens pardoes in de voeten van Shairon Mhanni. De naar Sparta vertrekkende middenvelder gleed echter uit en kon zo niet profiteren van het slippertje van de doelman van Lugdunum. Acht minuten later kwam Lugdunum vanuit het niets op 0-1. Een dieptebal van Brian Thong, die een paar aardige acties in huis had en overigens volgend seizoen uitkomt voor FC Rijnvogels, bereikte Ozan Isitir en hij was een verdediger en Van Abswoude te slim af. De vraag was ook waarom de doelman zo ver was uitgekomen.

Nog geen minuut later vuurde spits Chris van Empel op het doel van de kikkers. De lat werd geteisterd en zo was er niet binnen mum van tijd een gelijkmaker te noteren. Die kwam er wel nadat Ravensbergen pootje werd gehaakt en de arbiter van dienst wees gedecideerd naar de stip. De Ridder faalde niet van elfmeter.

Niet enkel was de voorsprong van Lugdunujm weg, maar even later en vlak voor rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Loozen was wederom niet gelukkig en dit keer caramboleerde de bal via weer De Ridder in het verlaten doel. 2-1 dus en opeens moest Lugdunum in de achtervolging.

Dat probeerde de ploeg ook zeker in de tweede helft. Met het inbrengen van Leroy de Haas werden de aanvallende intenties duidelijk. Dat leverde in de eerste fase van de tweede helft een grote kans op voor Cem Isitir, maar de nummer ‘4’  kon het leder niet goed raken. Daarna begon het te rommelen boven het sportpark en kort daarop zat er niets anders op dan in te rukken. In de fase daarop kon er welhaast gesproken worden van Apocalyptische taferelen op het complex. Toen het ophield met spoken was de wedstrijd echter al definitief gestaakt en dus is er nog sprake van een open einde. In elk geval vermaakten de twee Leidse ploegen en in die zin is deel twee dan ook vast weer de moeite waard om te aanschouwen. Wordt vervolgd.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Gonlag, Peet, Van Wieringen, Ravensbergen, Mhanni, Overvliet, Klein, Van Empel, De Ridder.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, C. Isitir, Boukhidous, T. de Cler, Dijkhuizen, Atif, Blazquez, Latifi, Thong, Absalem, O. Isitir.

Note redactie: van dit duel zouden beelden worden vastgelegd, maar onze redactie besloot aan het begin van de avond daarvan af te zien. De reden lijkt ons duidelijk. Wel volgt er morgen al een fotoreportage. En later dus deel 2 van deze wedstrijd.