Ron de Roode, hoofdtrainer van het eerste elftal, is door het bestuur van DoCoS op non-actief gezet. Een driemanschap onder leiding van André Devilee is door het bestuur aangesteld om het eerste elftal te leiden in de rest van het seizoen en de nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap.

Het bestuur van DoCoS heeft dit besluit dinsdagavond bekend gemaakt. Het eerste elftal van DoCoS speelde afgelopen zaterdag gelijk (1-1) tegen RCL en omdat concurrent HVC ’10 won, moet DoCoS de nacompetitie om behoud van de huidige speelklasse gaan spelen. Dat zal zonder trainer Ron de Roode en assistent-trainer Joop Tegelaar gebeuren. ,,We misten de positieve energie die nodig is om te strijden voor het behoud van het tweede klasserschap”, aldus voorzitter Jasper van Marwijk.

Driemanschap

Het bestuur van DoCoS heeft een driemanschap van André Devilee, Dennis Stuifzand en Arjan van Empel aangesteld voor de laatste competitiewedstrijd en de nacompetitie. Devilee, die de leiding van het driemanschap krijgt, is trainer van het tweede elftal van DoCoS. Stuifzand is assistent-trainer van het eerste team en Van Empel zit in de technische leiding van de selectie van DoCoS.

Het driemanschap heeft als opdracht om DoCoS voor te bereiden op de nacompetitie met als doel lijfsbehoud. Om tweedeklasser te blijven, moet er in de nacompetitie in drie wedstrijden drie keer op rij worden gewonnen. De eerste ronde van de nacompetitie is de kwartfinale op zaterdag 1 juni voor eigen publiek tegen stadgenoot Lugdunum uit de derde klasse.

Bron: DoCoS