Tweede klasse C (zaterdag)- Niet alleen haalde DoCOS revanche op de nederlaag in Ter Aar een paar maanden terug, maar de Leidse ploeg kreeg ook weer enige kleur op de wangen in de strijd om het behoud van het tweedeklasserschap. De gastheren wonnen met 4-0 en door dit resultaat moet er welhaast een wonder gebeuren om TAVV ook volgend seizoen te laten uitkomen in deze klasse.

Bij de herstart van de competitie in januari kreeg DoCoS een veeg uit de pan op bezoek bij de ploeg van Frenk van der Kleij (4-0). Het zorgde ervoor dat het geloof in eigen kunnen weer wat terugkwam bij de dorpsclub en in de voorbije weken werd de achterstand op de nummers twaalf en dertien verkleind. Er gloorde weer hoop om in elk geval rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat geloof was in Leiden niet terug te zien. Zeker na de rust maakte TAVV een aangeslagen en apathische indruk. Het voert echter te ver door om DoCoS daar niet de credits voor te geven. De ploeg van Ron de Roode speelde een degelijke partij en won volkomen verdiend met ruime cijfers.

Het eerste serieuze gevaar kwam van de thuisploeg. Simon Joubij, terug na een afwezigheid van twee weken, stuurde Enno van Wieringen de diepte in. De voorzet van de linksback werd naast gekopt door Luc Quellhorst. Een grotere kans kreeg Chris van Empel, die voor Edwin Pieterse werd gezet door dezelfde Joubij. De doelman liet de spits niet toe te scoren.

TAVV werd na een kleine twintig minuten voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal van Kevin van Wijk leek minder gevaarlijk dan deze was. Mitchel van Abswoude zag de inzet tegen de paal belanden. Dichterbij zouden de bezoekers niet meer komen. In aanvallend opzicht was het ronduit pover wat de in het geel gestoken uitploeg liet zien.

DoCoS kreeg gaandeweg het duel de controle en het was wachten op een openingstreffer. Die kwam er tegen het rustsignaal. Een hoekschop van Lars de Ridder werd bekwaam ingekopt door Van Empel. De buitenspeler kreeg later op de middag nog twee assists op zijn naam en mocht als uitblinker worden bestempeld.

Na de pauze bleef gevaar enige tijd uit, maar de 2-0 haalde uiteindelijk de spanning uit het degradatieduel. Andermaal Joubij zette De Ridder aan het werk. Met een bekeken lob gaf hij Pieterse het nakijken. Een doelpunt met de nodige franje. Vanaf dat moment was het geloof bij de Ter Aarders helemaal verdwenen en kon DoCoS werken aan het zelfvertrouwen.

Na goed doorzetten van Michael van Voorthuijzen plantte De Ridder de bal op het hoofd van jongeling Shairon Mhanni, die een prima indruk maakte aan Leidse kant (beluister het interview met hem na afloop, red.). De kleinste man van het veld kon zijn geluk niet op met het kopdoelpunt. Kort voor tijd bediende De Ridder Van Empel voor zijn tweede treffer.

De weg voor DoCoS is nog lang, want voorlopig is de dertiende stek nog altijd in het bezit. Temeer omdat SC Monster ook won. Gezien het programma in april is er echter voldoende hoop om op te schuiven in het klassement. Mede door de aanwezigheid van de weer fitte Sean Armitage en de teruggekeerde Simon Joubij heeft de formatie van De Roode weer meer mogelijkheden en dat kan helpen om de dans straks te ontspringen.

Of TAVV het vege lijf nog kan redden, valt zeer te bezien. Echter ook nu was er verre van een grafstemming bij de ploeg uit Ter Aar, omdat het gehele seizoen al duidelijk is dat het een hels karwei zou worden om handhaving af te dwingen. De selectie is simpelweg te klein en TAVV kan terugkijken op een aantal geweldige seizoenen, waarin het vooral in aanvallend opzicht veel meer in de melk te brokkelen had.

Docos-TAVV 4-0 (1-0). 45. Van Empel 1-0, 64. De Ridder 2-0, 81. Mhanni 3-0, 84. Van Empel 4-0. Scheidsrechter: Van Lith. Toeschouwers: 200.

Docos: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Armitage, Peet, Van Wieringen, Klein (87. Overvliet), Joubij, Mhanni, Quellhorst (79. Disseveld), Van Empel, De Ridder.

TAVV: Pieterse, Zornig, Van der Pijl, Modderaar, Konings (74.Keijzer), Verwoerd, K.van Wijk, Van Smoorenburg, Van der Neut (74. M. van Wijk), Straver, El Mariami.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude

Beluister hier het interview met Shairon Mhanni: