HomeDerde klasseDoCoSDoCoS na de rust afgeschminkt door SVC'08

DoCoS na de rust afgeschminkt door SVC’08

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS-trainer Dennis Olman miste in de eerste helft het gif bij zijn ploeg om met een voorsprong de rust in te gaan. Collega trainer Jeffrey Frijters gebruikte de pauze om zijn ploeg flink wakker te schudden. Het resulteerde uiteindelijk in een makkelijke 0-4 zege voor SVC’ 08.

Een voetballoze periode zou voor de roodwitte Morsbewoners uitkomst kunnen bieden om een handvol vaste basis krachten weer speelklaar te krijgen. De ploeg van Olman miste tegen de Scheveningers, die na de thee stukken beter voor de dag kwamen, simpelweg kwaliteit. Het was aan de sterk keepende doelman Joris van Harmelen te danken en aan de nonchalance van de bezoekers dat het bij de vier doelpunten bleef.

De beginfase was hoopgevend voor de hekkensluiter, dat furieus op zoek ging naar de openingstreffer. Achtereenvolgens kregen Christiaan van Empel en Milan Flippo de kans, mede door de onzeker opererende defensie van de gasten, om de Leidse ploeg op voorsprong te zetten. De druk coachende Olman uitte op niet misverstane wijze zijn ongenoegen over het achteruit lopen van zijn ploeg bij balbezit van de Scheveningse opponent. Flippo kreeg na een aanval, overigens  door  slecht uitverdedigen van de gasten zelf ingeleid, de mogelijkheid om de doelman te passeren. SVC’er Joey Vos voorkwam met de nodige moeite een treffer. De ploeg van trainer Frijters, die in voorgaande wedstrijden makkelijk tot scoren kwam, kreeg nauwelijks kansen maar kwam op slag van rust toch op voorsprong. DoCoS sluitstuk Van Harmelen tikte het leder nog uit de kruising, maar was even later wel kansloos op een daverend schot wat wel in de bovenhoek verdween (0-1). Niet de thuisploeg die het had verdiend, maar de gasten gingen met de voorsprong aan de thee.

Waar in de eerste vijfenveertig minuten nog sprake was van een wedstrijd, werd de ploeg van Olman in het tweede bedrijf overlopen door de veel agressievere tegenstander, die de gastheren de duimschroeven onmiddellijk aandraaide. Vooral de ex-speler van Scheveningen, Mike de Niet ,was vaak een maatje te groot voor zijn tegenstanders. De kustbewoners grossierden in kansen. De rebound uit de in eerste instantie gestopte strafschop van doelman van Harmelen werd alsnog verzilverd(0-2). DoCoS werd vervolgens compleet weggespeeld, waar tussendoor de roodwitten via een hard schot van Sean Armitage de SVC doelman nog wat werk bezorgde.

De manschappen van coach Olman kregen kort achter elkaar de 0-3 en de 0-4 om de oren. Dat de score niet hoger uitviel was te danken aan Van Harmelen en de bezoekers die de mooiste kansen om zeep te hielpen. Aan de instelling ontbrak het niet bij de thuisclub. Het is een kwestie van kwaliteit. De Morsclub moet wachten en hopen op betere tijden.

Olman: ,,Het verschil tussen de eerste helft en de tweede was te groot. We vergaten ons in de openingsfase te belonen, waarin het gif ontbrak om de bal door het net te jagen. Die knikker tegen de touwen te rammen. Bij het eerste doelpunt ging er van alles mis. We gaan verder niet meer praten over de jongens die er niet zijn. Dat is een bekend verhaal zo zoetjes aan.

De uitblinkende doelman Van Harmelen, die zes jaar het doel van SVC verdedigde, baalde als een stekker. ,,Elke week hetzelfde, we doen goed mee maar scoren te weinig en kirjgen ze te makkelijk tegen.”

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, Armitage, Gashi, Van Empel, Mike Flippo, Milan Flippo, Van Wieringen, Guijt, Van der Leek.

Note redactie: een fotoreportage van Jan van der Lubbe volgt!