vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSFC Oegstgeest en DoCoS in balans tijdens oefenduel

FC Oegstgeest en DoCoS in balans tijdens oefenduel

-

Gisteravond speelden FC Oegstgeest en DoCoS een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar als voorbereiding op de districtsbeker en de competitie die aanvangt op 21 september. De kersverse derdeklasser en de tweedeklasser namen het duel zeker serieus en finishten uiteindelijk op 1-1. Met dat resultaat mocht de ploeg van Dennis Olman niet mopperen. Collega Nico van der Salm zag zijn team goed meekomen en mocht zich beklagen over twee afgekeurde doelpunten die volgens menigeen het predicaat ‘geldig’ hadden moeten meekrijgen.

Uiteraard was de eindscore niet het belangrijkste, maar Van der Salm, net als Olman, de nieuwe trainer bij hun club, zal het meest tevreden zijn geweest. Zijn ploeg speelde fris van de lever en combineerde dikwijls makkelijker dan de Leidenaren. Beide trainers zijn nog volop aan het finetunen. Zeker bij de fusieclub zijn er nogal wat mutaties te noteren ten opzichte van vorig seizoen, maar onsamenhangend was het allerminst.

Olman mocht zijn ploeg verwijten dat er vooral voor de pauze weinig lef werd getoond. Na de pauze werden de zaken energieker aangepakt, maar het was zeker niet zo dat de FC werd overrompeld. Daarvoor was het spel van de Leidenaren te voorspelbaar en zonder al teveel diepgang. Die voorspelbaarheid zat vooral in het gegeven dat buitenspeler Lars de Ridder wel erg vaak werd gezocht. Niet in de diepte, maar van de in de nacompetitie nog excellerende speler werden acties verwacht, maar dat leidde maar zelden tot een succes. Bij de gastheer zat er vooral veel snelheid in de omschakeling en zo ontspon zich een boeiend duel die door de beide trainers als nuttig zal zijn beschouwd. Er ligt nog wel wat werk bij de beide ploegen, hoewel Van der Salm toch meer voetbaltechnische zaken zal hebben gezien die hij voor ogen heeft dit seizoen.

Bij de thuisploeg vielen Kas Leenaers en Jesse Dercksen op. Het tweetal speelde vorig seizoen nog in een lager elftal bij de club, maar dat was niet te zien. Het tweetal had zich door Abel Bormans laten overhalen om het te proberen in de hoofdmacht en dat pakte voor nu goed uit. Niet toevallig was het tandem verantwoordelijk voor de treffer vlak voor rust. Leenaers rondde beheerst af na een prima combinatie. De 1-1 had voor de pauze nog op het scorebord kunnen verschijnen, maar Chris van Empel kreeg de bal niet over de doellijn.

Na de rust golfde het spel verder op en neer en pas kort voor tijd kon Van Empel de achterstand wegwerken. FC Oegstgeest baalde daar zichtbaar van en dat toonde de gretigheid om de tweedeklasser graag te hebben gevloerd aan. Dat lukte dus niet, maar toch mocht de promovendus meer tevredenheid tonen over het spel.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Zandbergen, Lichtenbeld, Smallebroek, Solleveld, Bakker, Nieuwenburg, Den Hollander, Dercksen, Leenaers, Van Vliet, Van Aarle.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Armitage, Maat, Maaskant, Disselveld, Van der Leek, Elkerbout, Filippo, De Ridder, Van Empel, Flippo.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read