donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseDoCoSGebrek aan creativiteit breekt DoCoS op

Gebrek aan creativiteit breekt DoCoS op

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS leed op bezoek bij Berkel een vrij kansloze nederlaag (2-0). Door het ontbreken van Simon Joubij en Shairon Mhanni was DoCoS-trainer Ron de Roode gedwongen om zijn formatie op het middenveld te veranderen, maar de absentie van dit tweetal bleek zaterdag te duidelijk voelbaar voor de Morsploeg. De fantasieloos spelende Leidenaren hadden totaal geen grip op het Berkelse middenveld, die naar hartenlust richting het doel van Mitchel van Abswoude konden combineren. Dat de eindmarge uiteindelijk op slechts twee doelpunten bleef steken, was voornamelijk de verdienste van de Leidse keeper.

Berkel opende fel en kreeg al na twee minuten spelen een levensgrote kans op de openingstreffer. De boomlange spits Jos Buitenhuis ontsnapte aan de aandacht van de DoCoS-verdediging, maar Van Abswoude bracht met zijn benen nog ternauwernood redding. Niet veel later was het toch raak voor de thuisploeg. Melvin de Groot tikte, na een hoge voorzet vanaf de rechterkant, de bal van dichtbij in het Leidse doel (1-0).

Na deze goal viel er in de 1e helft niet veel meer te genieten. Het was vooral geploeter en uitvechten van fysieke duels wat de ploegen het publiek voorschotelden. DoCoS haalde trouwens het rustsignaal niet ongeschonden. Enno van Wieringen moest, na een pittige charge op zijn enkel, nog voor de pauze het veld geblesseerd verlaten.

De gastheren waren kort na rust verschillende keren dichtbij bij een tweede treffer, maar Van Abswoude hield met een paar fraaie reddingen zijn doel verder schoon. Niet veel later moest de Leidse keeper echter toch capituleren, toen Alex de Ronde een Berkelse aanval afrondde (2-0). De Leidenaren gingen hierna zonder enige overtuiging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar meer dan een kans voor Luc Quellhorst leverde dit niet op. Het was tekenend voor het gebrek aan Leidse aanvalskracht, dat de enige veldkans van de bezoekers pas vijf minuten voor tijd te noteren viel. Al met al een terechte nederlaag voor de Morsbewoners, die met nog vijf wedstrijden te spelen zich nu toch serieuze zorgen dienen te maken.

Trainer De Roode na afloop:,, We gaven in de beginfase van de wedstrijd niet thuis en kwamen al snel op een achterstand. Om terug in de wedstrijd te komen moet je de absolute wil hebben om te winnen en dat heb ik vandaag gemist. Een lichtpuntje op dat gebied vond ik vandaag Lars de Ridder. Ik ben in het verleden vaak kritisch op Lars geweest vanwege zijn  gemakzuchtige houding en instelling, maar ik zie dat hij de laatste tijd stappen voorwaarts  maakt”, aldus de Leidse trainer.

De Ridder was, samen met Van Abswoude, inderdaad een lichtpuntje aan Leidse zijde. De aanvaller was voortdurend aanspeelbaar maar ontbeerde steun van zijn ploeggenoten om echt gevaarlijk te kunnen worden. Het gebrek aan creativiteit zou de Leidenaren weleens kunnen opbreken in de eindfase van de competitie en de vooruitzichten op dat gebied zijn niet al te rooskleurig. Spelers als Adam Atif en Ron de Roode komen dit seizoen niet meer in actie en juist aan deze types heeft de ploeg van De Roode en Joop Tegelaar nu dringend behoefte.

De Leidenaren blijven door het resultaat van zaterdag op de 13e plaats staan, een plek die in de eindklassering verplicht tot het spelen van p/d-wedstrijden. De komende wedstrijden ontvangt DoCoS directe concurrenten SVC’08 en SC Monster en deze ontmoetingen moeten gewonnen worden om de degradatietombola nog te kunnen ontlopen.

Berkel – DoCoS 2-0 (1-0) 9. De Groot 1-0, 67. De Ronde 2-0. Scheidsrechter: Ebink.Toeschouwers: 200

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Armitage, Peet, Van Wieringen (40. Maat), Klein (80. Ravensbergen), Van Meegen (62. Gajadien), Quellhorst, Disseveld, Van Empel, De Ridder.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude