Tweede klasse C (zaterdag)- Na een roerige week, waarin trainer Ron de Roode de wacht werd aangezegd, moest DoCoS voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen naar Zoetermeer, waar kampioenskandidaat DSO wachtte. De Leidenaren, zonder vaste krachten Rowin Peet en Chris van Empel, wensten niet aan het Zoetermeerse feestje mee te werken en boden goed weerstand. De Morschbewoners verloren weliswaar in de slotfase (4-2), maar het goede spel zorgde ervoor dat DoCoS met wat meer vertrouwen uitkijkt naar de nakende p/d-wedstrijd tegen stadgenoot Lugdunum.   

De start van de wedstrijd was voor de gastheren zoals zij wensten. De openingstreffer stond al na vijf minuten op het scorebord, maar de Leidenaren bleken voor DSO toch een taaiere tegenstander te zijn dan vooraf gehoopt. Sterker nog, DoCoS voetbalde prima mee en kreeg nog voor rust diverse kansen op de gelijkmaker. Die goal viel uiteindelijk vlak na rust, nadat Sven Ravensbergen een goede voorzet van Michael van Voorthuijzen prima afrondde (1-1). De Leidenaren kwamen tien minuten later zelfs op voorsprong door een goal van invaller Wesley van der Leek (1-2). Dat de thuisploeg in de slotfase toch nog de winst (4-2) naar zich toetrok, zorgde, door het scoreverloop in Voorschoten, nauwelijks voor blijdschap bij de Zoetermeerse ploeg.

DoCoS- middenvelder Simon Joubij, die na een half uur spelen uitviel met een enkelblessure, na afloop:,,Dat DSO vandaag met ruime cijfers van ons moest winnen om kampioen te worden, was voor ons juist een extra motivatie. Als speler wil je natuurlijk niet met een grote nederlaag het veld af gaan. Ik moet wel zeggen dat bij hun de koppies gingen hangen toen ze de tussenstanden uit Voorschoten doorkregen. Wij kunnen in ieder geval terugkijken op een prima wedstrijd. Maar goed, het gaat om de de wedstrijd van komende zaterdag. We zullen er tegen Lugdunum moeten staan’’, aldus Jouby tot besluit.

Ook André Devilee, nu op de bank verantwoordelijk, deed een duit in het zakje. ,,Uiteraard was het voor de nieuwe staf niet te doen om tactisch veel veranderingen aan te brengen in amper een week tijd. Het was meer zaak om bij de spelers het plezier weer terug te krijgen. Dat voetbalt prettiger en dat hebben we terug kunnen zien. Ik heb de spelersgroep ook voorgehouden dat ze in de spiegel mochten kijken na wat er allemaal is gebeurd. Een tussentijds vertrek van een trainer is nooit leuk, maar we weten hoe dat werkt in de voetballerij. Het is nu zaak dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. Het duel tegen Lugdunum zal op zeker interessant worden, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat DoCoS gaat opstaan en dat we uiteindelijk onszelf kunnen handhaven in de tweede klasse.”

DSO – DoCoS  4-2 (1-0) 1-0 Ebing, Ravensbergen 1-1, Van der Leek 1-2, Stoffels 2-2, Hilekes 3-2, Richardson 4-2.

Opstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuizen (70.Karashin), Maat, Armitage (46. Van der Leek), Van Wieringen, Jouby (30. Quellhorst), Overvliet, Ravensbergen, De Ridder, Klein, Gajadien.

Foto’s: R van Abswoude