vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseDoCoSTweede nederlaag voor DoCoS, laatste plaats het gevolg

Tweede nederlaag voor DoCoS, laatste plaats het gevolg

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Zowel DoCoS als Soccer Boys trapten het seizoen vorige week af met een nederlaag. Reden te meer voor zowel de club uit Bleiswijk als de Leidenaren om nu wel drie punten te behalen.

De ploeg van Dennis Olman heeft helaas nog te kampen met een aantal geblesseerde spelers. Rowin Peet kampt met een achillespeesprobleem, Simon Joubij met een hamstring kwetsuur en Mike Fillippo ontbrak door een pijnlijke onderrug. Daar stond de terugkeer van Danny Maaskant en Joshua Overvliet tegenover.

 

Direct na aanvang werd al duidelijk dat de flinke buien van vrijdagavond ervoor zorgden dat spelers zich met moeite staande konden houden en meermaals door glijpartijen net te laat voor de bal kwamen. Soccer Boys trainer Robert Linthorst had zijn ploeg een spelconcept meegegeven waarbij de boomlange spits gezocht moest worden.
Reeds in de vijfde minuut kregen de gasten de kans het scorebord op 0-1 te krijgen. De door hen genomen corner verdween hard richting de touwen, maar werd door DoCoS verdediger Enno van Wieringen met het hoofd van de doellijn gehaald.

Dat het gevaar voor de roodwitten niet was geweken bleek uit de vroege 0-1 (Dave van der Steen) die na elf minuten genoteerd kon worden.
De onfortuinlijke Overvliet kreeg vlak voor deze situatie een door Soccer Boys snoeihard weggeschoten bal vol op zijn hoofd. Na verzorging leek hij het duel te kunnen hervatten, maar ruim voor rust zat hij opeens op de rand van de zestien meter en moest hij het veld verlaten.

 

Robin Brasker, nog niet geheel hersteld van een enkelblessure, viel hierdoor eerder in dan verwacht. DoCoS, gemotiveerd om niet ook deze week met lege handen te staan, trachtte de achterstand weg te werken. Spits Chris van Empel deed hiertoe een goede poging maar schoot net naast.

Vooral uit de rol van DoCoS keeper Joris van Harmelen blijkt dat trainer Olman zijn ploeg graag opbouwend ziet spelen. Lange ballen werden deze wedstrijd dan ook niet vaak gezien. Men was vooral op zoek naar combinatievoetbal hetgeen na ruim dertig minuten spelen resulteerde in de netjes door van Empel afgemaakte 1-1.

Dat Soccer Boys bij tijd en wijle gevaarlijk uit de hoek kwam, bleek uit een volgende corner welke door rechtsback Michael van Voorthuijzen goed werd weggewerkt.
De bezoekers beschikken over een team fysiek grote spelers, die vooral in de lucht vaak de overhand hadden. Richting de rust lukte het Soccer Boys weer op voorsprong te komen door een goal van Dion Zeelenberg. Lars de Ridder probeerde hier vlak voor de thee nog antwoord op te geven, maar zijn inzet vond geen route tussen de palen.

Hoewel het spel over en weer ging, leek Docos toch niet voldoende grip op hun gasten te krijgen. Het vaak net iets te laat anticiperen op acties van de Bleiswijkers zorgde ervoor dat deze de gekregen ruimte pakten en net iets efficiënter met de door hen gecreëerde kansen omgingen.
Terwijl DoCoS kansen kreeg maar hier niet het graag geziene rendement uit haalden, scoorden Soccer Boys na bijna een half uur spelen in de tweede helft de 1-3 (Ruben van der Bosch).

Trainer Olman besloot hierop tot een wissel te komen en riep Milan Fillipo naar de kant. De nieuweling lijkt zijn draai al goed te hebben gevonden bij zijn nieuwe club, maar leek in deze ontmoeting niet zijn allerbeste dag te hebben. Hij werd ook flink lastiggevallen door de fysiek sterke vijfmansverdediging uit Bleiswijk.

De rappe Sandjai Gajadien kwam de gelederen voorin versterken en bracht de bal meermaals richting aanvallers De Ridder en Van Empel. Beide spelers hadden de kans de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, nadat De Ridder de aansluitingstreffer al op zijn conto had gekregen. Aan de andere kant zagen de bezoekers nog een treffer afgekeurd worden. Roy Elkerbout viel bij de thuisploeg nog een aantal minuten in voor Qendrim Gashi, maar ook deze wissel resulteerde niet in de door Docos zo gewenste gelijkmaker.

Scheidsrechter Omar Moussaoui floot, ondanks de forse blessuretijd en een aantal wissels, tijdig af en zo sloot DoCoS deze tweede competitiewedstrijd af met een 2-3 verlies.
Trainer Olman sprak na afloop over een lastige start van de competitie, waar hij graag op korte termijn verandering in ziet komen. Hij besteed tijdens de trainingen veel aandacht aan de analyses van tegenstanders en gaf aan graag meer van de door hem gegeven tips in het veld terug te zien. Hij beaamde dat er hard wordt gewerkt door zijn spelers, maar dat het nog niet het gewenste resultaat geeft. Tevens dat hij meer collectiviteit zou willen zien en dat men inderdaad moet wennen aan zijn visie om, in plaats van de lange bal, opbouwend te gaan voetballen. Hij gaf aan zich bewust te zijn van de persoonlijke kwaliteiten van zijn spelers, maar dat deze nog meer tot hun recht gaan komen als men elkaar moeiteloos in het veld wil én weet te vinden.

Spits Van Empel gaf aan teleurgesteld te zijn in het resultaat. ,,Hoewel de kansen er zeker waren, werd hier niet voldoende rendement uit verkregen. Dat deden zij beter. Hier zullen we weer lering uit moeten trekken.”

DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Armitage, Maaskant, De Ridder, Gashi (Gajadien), Van Empel, Flippo, Ravensbergen, Van Wieringen, Overvliet (Brasker).

Soccer Boys: Heintjes, Termeulen, Helmendach, Smits, Van den Berg, Van der Steen, Bross, Zeelenberg, Van den Bosch, Straver, Verwey.

Sandra Akerboom
Sandra Akerboom
Columniste, RCL, rots in de branding sinds 2013, ontaard lief, altijd behulpzaam, vrouw in de redactie, sandra@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read