Districtsbeker, poule 26- Groots voetbal zagen de toeschouwers van Voorschoten tegen DoCoS niet zaterdagmiddag. Vloeiende combinaties en flitsende individuele acties ontbraken vrijwel geheel en eigenlijk kon dat ook niet anders: beide teams traden in vergelijking met vorig jaar aan met een danig gewijzigd elftal en bovendien stond er bij de clubs een andere trainer voor de groep. Toch was het leuk in de Mors; omdat veel (nieuwe) spelers elkaar kenden, had het bij tijd en wijle iets weg van een reünie. De uitstekende sfeer in het veld en het prachtige weer maakte het goed toeven. Voorschoten’97 toonde zich zoals verwacht de sterkste, maar ook voor DoCoS was het een zeer nuttige middag.

Voor DoCoS nieuwkomer Qendrim (spreek uit tsjendrim) Gashi had deze wedstrijd nog een heel speciaal tintje: ,,Voor mij was het ondanks de nederlaag een erg leuke pot. Ik heb vijf jaar bij Voorschoten gespeeld, dus ik ken die jongens goed. Het is een prima team hoor, ook door die nieuwe jongens. Zij hebben wat vaker samen gespeeld en dat merkte je wel. Op hun zege viel niets af te dingen. Wij zijn nog echt in de opbouwfase, maar dat komt wel goed.”

Koen Hopstaken, overgekomen van Noordwijk: ,,Het eerste kwartier liep het best wel goed bij ons. Daarna werd het wat minder, maar door het compact te houden hebben we DoCoS weinig of geen kans gegeven. In de rust hebben we de puntjes nog eens op de i gezet wat betreft onze tactiek. Daar hebben we ons goed aan gehouden.”

Hopstaken acteerde op een voor hem niet zo bekende stek: linkerverdediger. ,,Bij Noordwijk speelde ik op het middenveld, dus dit was even wennen, met de nadruk op ‘even’. Ik kan daar ook goed uit de voeten.” Vooruitblikkend: ,,Spelen in de eerste klasse is gaaf natuurlijk. Ik ken een aantal clubs niet, maar dat geeft juist iets moois aan het seizoen. Als we echt ingespeeld zijn gaan we geen gek figuur slaan.”

Ook de balvaste en fysiek sterke middenvelder van DoCoS blikt met optimisme vooruit: ,,Vandaag was het soms te slordig, maar dat krijgen we er wel uit. Voor mij is het natuurlijk wennen: een nieuw team en een nieuwe trainer. Ik wil van waarde zijn voor de ploeg en iets toevoegen. Als de puzzelstukjes in elkaar vallen, en dat gaat gebeuren, dan hebben we een prima selectie.”

DoCoS lijkt een bredere basis gekregen te hebben en heeft onder meer in Robin Brasker een waardevolle kracht erbij. Op het middenveld van Voorschoten acteerde Jim van der Krogt alsof hij nooit weg was geweest en ook Bas Beijersbergen en Hopstaken geven de ploeg een impuls. Waar ze qua kracht staan in de eerste klasse zal snel blijken.

DoCoS-Voorschoten’97 0-2 (0-1). Van Paasen 0-1, Van Paasen 0-2.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Armitage, Joubij, De Ridder, Gashi, Van Empel, Filippo, Brasker, Ravensbergen, Disseveld.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Hogenboom, Guijt, Hopstaken, Van der Krogt, Beijersbergen, Van Paasen, Verplancke, Beumer, Vrede, De Koning.