Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV heeft op bezoek bij HVC’10 niet kunnen stunten. De rode lantaarndrager stond lange tijd op voorsprong, maar moest in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker incasseren (2-2). Toch werd het geen beroerde middag voor de Ter Aarders. DoCoS- dat verloor van VELO- kwam weer meer in zicht. Het gaatje is nu nog vier punten.

,,Vanwege het weer speelden we eigenlijk op een soort van bijveldje, misschien wel in ons voordeel achteraf gezien. We stonden vanaf de eerste minuut best goed eigenlijk. Randy Verwoerd en Stan van Smoorenburg waren afwezig, dit zorgde ervoor dat we wat wijzigingen hadden op het middenveld. Maar dat hebben we lange tijd prima opgevangen, aldus TAVV- doelman Edwin Pieterse.

Op sommige momenten stond de club uit Ter Aar onder druk, maar gaven de bezoekers niet veel weg. De dit seizoen regelmatig uitblinkende Pieterse vertelt verder: ,,We gaven niet heel veel weg en we scoorden zelf twee goede goals. Kevin van Wijk scoorde uit de rebound op een schot uit de tweede lijn (0-1). Dit gaf ons een boost, maar ook de thuisploeg ging meer op onze helft druk zet. Uit een goede tegenaanval vond Marijn van der Leeden namens TAVV weer het net (1-2). HVC’10 ging nog meer druk zetten op de Ter Aarse defensie. ,,In de tussentijd hadden zij al tegen gescoord, maar er was geen reden tot paniek of iets dergelijks. Tot aan de slotfase van de wedstrijd, want toen kwamen zij pas langszij”, verteld de doelverdediger.

Pieterse tot slot: ,,De gelijkmaker van HVC’10 is eigenlijk tekenend voor ons seizoen. De corner van onze tegenstander hadden we eigenlijk gewoon moeten wegwerken, maar op een of andere manier bleef die bal maar liggen en dan komen zij als winnaar uit die scrimmage. Doodzone want als je hier met drie punten had weggegaan en volgende week weer wint sta je geen laatste meer. Ik heb nog steeds vertrouwen in een goede afloop, maar dan moeten er wel driepunters gaan bijkomen. Uiteindelijk kunnen we wel tevreden zijn met een punt uit bij HVC, maar er zat vandaag wel meer in dan één punt.”

Trainer Van der Kleij: ,,Gezien de fase waarin we zitten, heb ik toch een naar gevoel over dit resultaat. De 1-2 lag voor het grijpen en dan doen we onszelf toch weer tekort. Met een winstpartij was de marge naar DoCoS en SC Monster toe verder verkleind. Dan ga je toch met een andere mindset naar Leiden volgende week. Maar goed; we weten wat we moeten doen en er is duidelijk iets aan het ontstaan waardoor het geloof terugkomt. We zijn terug in de race en velen hadden ons al opgegeven.”

HVC’10 – TAVV 2-2 (1-2). Van Wijk 0-1, Kram 1-1, Van der Leeden 1-2, Van den Bos 2-2.

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Zonnig, van der Pijl, Modderaar, Konings, Van Wijk, Van der Leeden, El Mariami, Straver, Van der Neut, Van Veen.