Tweede klasse C (zondag)-Volkomen op het tandvlees haalde Stompwijk’92 het einde van de wedstrijd. De 2-0 zege was echter zoet en drong de vermoeidheid naar de achtergrond. De thuisclub had het favoriete spelletje kunnen spelen en HVV was niet bij machte geweest de thuisclub te breken.

Erik van Manen kent de sterke en zwakke punten van zijn selectie als geen ander. Hij laat zijn mannen de tegenstander rond de middellijn opvangen waardoor het heel moeilijk wordt voor de opponent om ruimte te vinden. Dan moet met een razendsnelle tegenstoot het duo Nick Ammerlaan en Enrico Geus in stelling gebracht worden. Deze strijdwijze kan alleen succes hebben als de verdedigers geconcentreerd hun man bewaken, de middenvelders bereid zijn de gaten dicht te lopen en de aanvallers scherp zijn als een mes. Deze ingrediënten waren op deze donderdagavond ( de wedstrijd was naar voren gehaald op verzoek van HVV) tot in de finesse aanwezig.

HVV- onder leiding van trainer André Wetzel, had enorm veel balbezit, combineerde over de volle breedte van het veld, maar miste de inventiviteit en creativiteit om zelfs maar grote kansen te creëren. Zeker, de thuisploeg stond zeker in de tweede helft soms onder grote druk, maar Stompwijk verdedigde een belangrijke 1-0 voorsprong en deed dat vol hartstocht. Die 1-0 was er een uit het Stompwijks handboekje: in de zevende minuut lanceerde Dennis van der Linden met een splijtende pass Ernric Geus, die weer eens een verdediger zijn hielen liet zien en vervolgens feilloos afrondde. HVV had geen antwoord op het compacte spel van Stompwijk. Tot aan het eind toe bleven de Hagenaars breiend het doel van de balvaste keeper Jordi Bennis zoeken. De 2-0 werd allengs waarschijnlijker dan de gelijkmaker.

Ammerlaan en Geus maakten een paar keer uitstekend gebruik van de geboden ruimte, maar keeper Reinier Bijloos stond vooralsnog een doelpunt in de weg. Tot de laatste minuut. Ammerlaan werd gevloerd in de zestien en velde zelf het vonnis over de bezoekers middels de toegekende penalty: 2-0. De pas 19-jarige Bart van Boggelen stond in de spits en was ook helemaal gesloopt na afloop. Hij had ook enorm veel werk verzet in dienst van het elftal. Van Boggelen zelf hierover: ,,Ik moest net als Rick Luiten proberen ballen door of terug te koppen. Zo sterk als Rick ben ik (nog) niet, dus probeer ik het ook over de grond. Het was ook veel lopen en sleuren. Dat kostte me veel kracht, daarom was ik ook zo blij met de 2-0. Ik vond dat wij een hele goede pot speelden tegen de nummer vier van de ranglijst.” Met Koen Kemna en Rick de Haan stonden er uiteindelijk drie junioren in het veld. Dat geeft perspectief wat betreft de doorstroming met het oog op volgend jaar. Van Boggelen kijkt vooruit: ,,Ik speel hier al vanaf de F-jes en blijf hier ook zeker. Met een nieuwe trainer is het afwachten wat zijn plannen zijn, maar ik hoop volgend seizoen vaker in de basis te staan.”

De ranglijst oogt zeer onoverzichtelijk door het verschillende aantal wedstrijden die de clubs gespeeld hebben. Dat Stompwijk zeer goede zaken deed staat in elk geval buiten kijf.

Stompwijk’92-HVV 2-0 (1-0). 7. Geus 1-0, 90+2. Ammerlaan 2-0 (penalty). Scheidsrechter Van Loenen. Toeschouwers: 120.

Stompwijk’92: Bennis, Sem van der Salm, Van den Bosch, Van Veen (62. Van Rijn), Van Marwijk, Van Benten (72. De Haan), Geus, Knijff, Van Boggelen, Van der Linden (55. Kemna), Ammerlaan.

Basisopstelling HVV: Bijloos, Walhain, Janssen, Burghouwt, Tjin Asjou, Steens, Coenraadts, Donker, Van der Bruggen, Roos, Van Bommel.

Auteur: Ruud Fray