vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoelman Van Harmelen kopt DoCoS in slotseconde naast zwaar balend Kagia

Doelman Van Harmelen kopt DoCoS in slotseconde naast zwaar balend Kagia

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Lange tijd leek het erop dat Kagia met een nipte overwinning bij DoCoS ging vertrekken, maar uiteindelijk moest de debuterende Kagia-doelman Aron Wijsman toch capituleren. In werkelijk de allerlaatste seconde van de wedstrijd  was collega-goalie Joris van Harmelen in de lucht het sterkst van allemaal en knikte de bal tegen de Kagia-touwen (1-1). Er werd na dit doelpunt niet meer afgetrapt. Scheidsrechter Streef floot na de treffer direct voor het einde van de wedstrijd.

Het gemankeerde DoCoS, deze week voegden ook Joshua Overvliet en Lars de Ridder zich bij de toch al overvolle Leidse ziekenboeg, opende verrassend sterk op het gladde veld en met name Robin Brasker stichtte met mooie dieptepasses onrust in de Kagia-defensie. DoCoS-verdediger Pieter Maat kreeg al snel een goede kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal trof net geen doel. Het in de beginfase duidelijk zoekende Kagia kreeg de eerste goede kans via Dirk-Jan Ligtenberg, maar de aanvaller wist een goede voorzet van Tijs van der Schinkel niet tot een doelpunt te promoveren. In het vervolg van het eerste bedrijf kwam de wedstrijd wat meer in balans, maar tot doelpunten leidde dit niet.

Direct na rust overrompelden de bezoekers de Leidenaren en de voorsprong was dan ook een logisch gevolg van het Lisserbroekse overwicht. Van der Schinkel vond vanaf de linkerkant Jesper Imanse, die niet veel moeite had om de bal van dichtbij binnen te tikken (0-1). Imanse leek met dit doelpunt de matchwinner te gaan worden, maar de wonderlijke goal van Van Harmelen verstierde een Lisserbroeks feestje.

Bij Kagia was na afloop de teleurstelling groot. Dat de bezoekers zich na afloop beklaagden over het onterecht afgekeurde doelpunt van Van der Schinkel- van buitenspel kon geen sprake zijn en de vlaggenist van de thuisploeg maakte zichzelf zo tot gespreksonderwerp nummer 1, was begrijpelijk. Aan de andere kant verzuimden de mannen van René Ras zélf om daarvoor al de wedstrijd in het slot te gooien.

De oranjehemden lieten in een sterk openingskwartier na rust goede kansen (voor Van der Schinkel en Rens Lamboo ) onbenut en verzuimden zo om de Leidenaren de definitieve nekslag toe te dienen. Voor de sterk spelende Kagiaan Jesper Imanse voelde het gelijke spel dan ook aan als een nederlaag.  Imanse:,,Heel zuur om de wedstrijd in de laatste seconde uit handen te geven. We hebben de meeste kansen gehad op een overwinning, maar we waren vandaag onnauwkeurig in de afwerking. Daarnaast werd in mijn ogen een glaszuivere goal van ons afgekeurd. Voor mijn gevoel hebben we vandaag met 1-1 verloren’’, aldus de teleurgestelde sterkhouder bij de gasten.

In het Leidse kamp was er opluchting en ook een beetje verbazing dat er toch nog een niet meer verwacht punt uit het vuur was gesleept. DoCoS-verdediger Robin Brasker, dit seizoen overgekomen van RCL, na afloop:,, Dit was een bizar einde van de wedstrijd, met zo’n slot hou je toch geen rekening. We houden nu in ieder geval een puntje over aan deze wedstrijd. In andere wedstrijden waren we wat ongelukkig, nu zat het wat mee’’, aldus Brasker. Voor de Leiderdorper zelf staat dit seizoen één datum rood omcirkeld in zijn agenda: 23 november, RCL-uit. ,, Ja, dat is toch een wedstrijd waar ik erg naar uitkijk. Ik ben bij RCL opgegroeid en heb daar nog veel vrienden. De wedstrijd zal op het scherpst van de snede worden gespeeld, maar daarna gaan we vast nog een drankje met elkaar doen’’, besluit de multifunctioneel inzetbare speler met een glimlach.

Tenslotte nog de trainers aan het woord. Te beginnen bij Ras: ,,Mijn ploeg heeft het goed gedaan en bij 0-2 was het ook over en uit geweest. We zijn ontzettend bestolen. Dat de grensrechter dit durft. De scheidsrechter had het trouwens ook moeten zien, hoewel de beste man verder goed floot. Maar dit gaat nergens over. Dit kost je gewoon twee punten, anders kan ik het niet zien.”

Collega Dennis Olman: ,,Ik kijk erg tevreden terug op vooral de eerste vijfentwintig minuten. We misten heel veel spelers en dan toch daartoe in staat zijn. Uiteindelijk hoopte ik nog wel op de gelijkmaker in de slotfase, maar ik rekende er nauwelijks meer op als ik eerlijk ben. En dan scoort de keeper, hoe gaaf is dat? Over de afgekeurde goal? Dat kan ik vanaf mijn positie niet beoordelen. Wel zag ik dat de scheidsrechter heel resoluut in zijn beslissing was.”

DoCoS- Kagia 1-1 (0-0).  50. 0-1 Imanse, 90+3 Van Harmelen. Scheidsrechter: Streef.

Opstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Armitage, Maat, Gashi, Fillipo, Flippo (80. Quellhorst), Brasker (88. Disseveld), Ravensbergen, Van Wieringen (63. Joubij), Van Empel

Opstelling Kagia: Wijsman, Meiland,  Lobbezoo, Verdegaal (66. Kool), Hoejenbos (81. Van Beelen), Sluymer (78. Van Kesteren), Imanse, Hogewoning, Lamboo, Ligtenberg, Van der Schinkel.

Zie ook eerder geplaatste fotoreportage van Jan van der Lubbe!!!

Must Read