donderdag, april 18, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia boekt tweede uitzege, HVC'10 wordt kansloos gelaten

Kagia boekt tweede uitzege, HVC’10 wordt kansloos gelaten

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Kagia trok zaterdag naar Hoek van Holland waar thuisploeg HVC’10 wachtte. Na een 0-1 ruststand walsten de Lisserbroekers in de tweede helft over hun opponent heen en vertrokken met een 2-5 overwinning uit de kustplaats. Voor Kagia betekende dit de 2e (uit)overwinning in drie wedstrijden en de ploeg van trainer René Ras staat nu met zes punten in de bovenste regionen van de tweede klasse C. De nieuwkomer voelt zich nu al als een vis in het water.

Kagia was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam na een half uur spelen verdiend op voorsprong. Een steekpass van jongeling Melvin van der Meer bereikte Timo Sluymer, die de bal voor Rens Lamboo klaarlegde. Lamboo aarzelde niet en schot de bal op fraaie wijze in de kruising (0-1).

Vlak na rust verdubbelden de bezoekers zelfs de voorsprong. De net ingevallen Tijs van der Schinkel, de aanvaller meldde zich te laat bij de bus voor het uitstapje, verraste met een individuele actie de Hoekse defensie en prikte de bal beheerst in het doel (0-2). Een kleine tien minuten later viel de definitieve beslissing. Na een scrimmage voor het Hoekse doel viel de bal voor de voeten van Timo Sluymer die niet aarzelde (0-3). Dave Kram deed voor de gastheren nog iets terug (1-3), maar goals van Jesper Imanse en opnieuw Van der Schinkel zorgden voor een zeer ruime marge (1-5). Vlak voor tijd bepaalde  Hoeker Jorno Reurink, uit een vrij makkelijk gegeven penalty, de eindstand op 2-5.

Jesper Imanse, vorige week nog ontbrekend tegen UVS vanwege een weekendje weg, was na afloop uiteraard verguld met het bereikte resultaat. Imanse:,, Dit is een aardige overwinning met mooie cijfers. Nadat we vlak na rust de 0-2 scoorden, moesten zij komen en daar hebben we met onze snelheid voorin goed gebruik van gemaakt. We hebben nu twee van de drie wedstrijden gewonnen en dat is voor ons als debutant natuurlijk een prima begin. Veel tegenstanders zijn voor ons nog onbekend, maar als ik de uitslagen van de andere clubs bekijk dan denk ik dat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Ik ben erg benieuwd naar hoe we het de rest van het seizoen gaan doen, maar tot nu toe doen we lekker mee’’, besluit Imanse.

De thuisploeg miste wel de nodige spelers, maar dat deed niets af aan de overtuigende zege van de oranjehemden. Trainer René Ras: ,,Deze zege kwam ons zeker toe. Ik heb legio kansen geteld. Zeker ook wel voor HVC’10, maar veel meer voor ons. We speelden echt lekker voetbal op een prima grasmat. Dit smaakt naar meer. Alles bij elkaar noem ik dit vooral een puike teamprestatie.”

Volgende week speelt Kagia, waar nu Joost Meiland ontbrak, voor de tweede keer in eigen huis. Dan komt Valken’68 op bezoek. Die ploeg was met 1-0 te sterk voor Westlandia.

HVC ’10 – Kagia 2-5 (0-1). 25. 0-1 Lamboo, 48. 0-2 Van der Schinkel, 55. 0-3 Sluymer, 63.1-3 Kram, 70. 1-4 Imanse, 84. 1-5 Van der Schinkel, 89. 2-5 Reurink.

Opstelling Kagia: Hogervorst, Kool, Lobbezoo, Verdegaal, Hoejenbos, Sluymer, Imanse, Hogewoning, Lamboo, Ligtenberg, Van der Meer (46. Van der Schinkel).