HomeKagiaInterview KagiaKnap spelend Kagia houdt DSO in bedwang

Knap spelend Kagia houdt DSO in bedwang

-

Tweede klasse C (zaterdag)-In het laatste kwartier van de reguliere speeltijd en de extra zes minuten toegekende minuten was het puur billenknijpen voor de aanhang van Kagia. Hun spelers stonden met de rug tegen de muur en waren niet meer in staat uit de omsingeling te breken. Koploper DSO was voor het eerst deze wedstrijd oppermachtig en zette alles op alles om de voor hun bevrijdende 0-1 te laten aantekenen. De Lisserbroekers hadden dit seizoen al te veel meegemaakt dat de tegenstander in de laatste minuten met de zege aan de haal gingen en ook nu dreigde dat horrorscenario. Doelman Aron Wijsman en de zijnen gaven echter geen krimp en haalden zo dat dik verdiende punt.

De 0-0 was het resultaat van een grotendeels gelijk opgaande strijd waarin DSO eigenlijk geen moment hun bovenste plaats konden waarmaken. Supporters van de bezoekers mopperden dat de hoofdmacht in een te laag tempo speelde en geen moment hun gebruikelijke niveau haalde. De verantwoordelijkheid hiervoor moet echter toch voor een groot deel bij Kagia gezocht worden. De thuisclub speelde verzorgd en gecontroleerd voetbal, waarbij ook het positiespel dik in orde was. Zeker, over de hele wedstrijd genomen kregen de bezoekers wat meer kansen, maar van opgelegde mogelijkheden die gemist werden was geen sprake.

Sterker nog; Kagia had juist de score kunnen open breken. Na een half uurtje zette Tijs van der Schinkel vanaf links de bal uitstekend voor waarna de geheel vrijstaande Rens Lamboo dacht beheerst de bal tegen de touwen te plaatsen. Op de doellijn verhinderde een inglijdende verdediger op het allerlaatste moment feestvreugde aan de kant van de Lisserbroekers. Pas in de laatste minuut van de eerste 45 minuten was het echt benauwd voor Wijsman. Tijdens een wanordelijke situatie in het doelgebied kon het haast niet anders of de 0-1 was een feit, maar vanaf bijkans de doellijn verdween de bal huizenhoog over het doel.

Kagia nam wat gas terug in het tweede deel van de wedstrijd en probeerde er in ieder geval een punt uit te slepen. Naarmate het eind naderde vloeiden de krachten weg en was het vrouwen en kinderen eerst. Doelman Wijsman: ,,We hadden afgesproken niet meer aan de afgelopen wedstrijden te denken en dit als een wedstrijd op zich te zien. Daarom besloten we in de tweede helft ook niet meer vol op de aanval te gaan, maar wat behoudender te spelen. Ze zeggen wel eens dat als je een paar keer verliest, dat je terug moet gaan naar de basis. Ik denk dat we dat vandaag uitstekend deden. Het zegt toch wel wat dat je je vandaag gelijkwaardig aan de koploper toont. Het laat zien dat we wat te laag op de ranglijst staan, de middenmoot is onze plek. Het zat de laatste tijd bepaald niet mee, maar nu gaan we met een lekker gevoel de winterstop in.”

Hoewel de sluitpost zelf een puike pot speelde en steeds op de goede plek stond wenst hij toch een andere uitblinker aan te wijzen: ,,Tom Hoejenbos. Hij had een uiterst behendige en rappe speler tegenover zich, maar hij speelde hem compleet uit de wedstrijd.” Wellicht worden hier de twee meest opvallende spelers genoemd in deze wedstrijd, maar de kracht van Kagia ligt toch vooral in het collectief. DSO blijft ongeslagen in de eerste helft van het seizoen terwijl Kagia zichzelf terug kan vinden op de twaalfde plaats. Het blijft een riskante positie, maar Wijsman heeft gelijk als hij zegt dat zijn ploeg een paar plaatsen hoger hoort te staan.

Kagia-DSO 0-0. Scheidsrechter Hoogerbrugge.

Opstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos., Sluymer, Van Beelen, Hogewoning, Lamboo, Ligtenberg (74. Van der Veek), Van der Schinkel (84. Van Schie).

Opstelling DSO: De Vreeden, Lops, Aarts, Stoffels, Weber (35. Semil), Kerkhof (80. Lamboo), Cameron, Marcera, Bochoven, Ebing, Windhorst.