Districtsbeker,Groep 1, Poule 25 – De opponent van RCL leek op voorhand de favoriet in deze poule, maar de voormalige zondag topklasser had al verloren van DOSR en zodoende was er nog van alles mogelijk. De thuisclub had aan een gelijkspel voldoende, aangezien de bovenste twee clubs doorgaan.

In de eerste helft was er zeker sprake van een echte wedstrijd, alleen was de eersteklasser uit Mijdrecht de veel effectievere ploeg. Na een kwartier leed Roy Weenink makkelijk balverlies op het middenveld. Na een fraaie steekbal werd een van de rappe spitsen van Argon alleen voor de keeper gezet en die had geen moeite de openingstreffer te maken. Een paar minuten later had diezelfde Weenink al de mogelijkheid om zijn fout goed te maken na een vlotte aanval, alleen strandde zijn schot op de keeper. In plaats van de gelijkmaker verdubbelde de gastheren hun voorsprong na een zeker houdbaar schot van buiten het strafschopgebied (0-2).

Toen tien minuten voor rust de 0-3 viel leek de wedstrijd gespeeld. Dit was echter buiten aanspeelpunt en spits Thom Wijnalda gerekend die een bekeken dieptebal van Weenink op waarde schatte en de hoop bij de rood-witten terugbracht: 1-3. De doelpuntenmaker: ,,Ik vond ons de eerste helft redelijk goed voetbal spelen, alleen werden we een paar keer verrast in de omschakeling. We hebben een goed voetballend team en denk dat we daarop moeten voortborduren.” De thuisclub kreeg voor rust nog een paar mogelijkheden om de spanning helemaal terug te brengen, maar de stand bleef ongewijzigd.

Vlak na rust leek het inbrengen van Shivan Chaigneau zijn vruchten af te werpen toen hij er op de vleugel van doorging en Wijnalda een goede kans bood, alleen dit keer kon de doelman wel redding brengen. Diezelfde doelman leek een paar minuten later goed weg te komen toen hij een beetje wild zijn doel uit kwam en Renaldo van den Berg ten val bracht. De spelers van Argon vonden elkaar makkelijker, al kon Van den Berg een pass van Wijnalda net niet goed verwerken om de ver uitgekomen keeper te verschalken. De uiteindelijke beslissing was een kopie van de 0-2 en wederom zag doelman Matthijs Poelman er niet goed uit. De laatste twintig minuten waren voor de Mijdrechtenaren een veredeld trainingspartijtje en zo gaan zij zeker door naar de volgende ronde en is RCL nu afhankelijk van DOSR dat zondag nog moeten spelen.

Aanvoerder en de laatste twintig minuten als spelmaker fungerende Wijnalda ,,Ik heb daar vaker gespeeld en als we behoefte hebben aan meer duelkracht op het middenveld dan kan ik daar ook spelen. Ik zal volgende week tegen UVS ongetwijfeld weer in de spits spelen en dat is een mooi potje om de competitie mee te beginnen. Ik denk dat er een stuk of drie ploegen bovenuit steken, waaronder UVS, maar ik verwacht eigenlijk dat wij daaronder goed mee kunnen komen.”

Hopelijk komen de verwachtingen van Wijnalda uit voor de Leiderdorpers. De nederlaag werd gevolgd door een groot clubfeest met de liveband ‘Lekker Weer’ na een zonovergoten dag op Sportpark De Bloemerd.

RCL-Argon 1-4 (1-2). 16. Refos 0-1, 23. Madi 0-2, 37. Latif 0-3, 40. Wijnalda 1-2, 69. Refos 1-4. Scheidsrechter: Ebink.

RCL: Poelman, De Kroon, Verdel (45.Chaigneau), Glasbeek, Tromp, Van Bemmel (68.Devilee), Bardaa, Overduin, Wijnalda, Weenink (76.Gordijn), Van den Berg.