Districtsbeker- Noem het maar gerust een wedstrijd waar het erom ging. Voor de beker werd zaterdag gevoetbald in Roelofarendsveen tussen DOSR en RCL. Beide teams hadden hun eerste duel winnend afgesloten en het ging dus om de koppositie.

RCL heeft in voorgaande wedstrijden in de voorbereiding geen slechte resultaten geboekt. Er werd gewonnen in een ‘interland’ van de Salomonseilanden, 1-1 gespeeld tegen Sparta onder 19 en de eerste bekerwedstrijd tegen RVC ’33 werd met 3-2 gewonnen. DOSR won vorige week voor de beker met 1-0 van Argon. Wat bij de club uit de Veen ook van groot belang is op dit moment, is dat er maandag aanstaande een bijzondere ledenvergadering gepland staat. Daarin wordt gestemd of er een fusie met buurman WVC tot stand komt. Een eventuele fusie zal een vereniging van 1100 leden mogelijk maken.

In het eerste kwartier werd er slordig gespeeld door beide teams. Slecht uitverdedigen van de keepers en wilde schoten op het doel van de veldspelers kwamen veelvuldig voor. De keeper van DOSR maakte in de vijfde minuut een fatale uitverdediginsfout waardoor een scherpe Zakaria Bardaa de 0-1 kon binnen tikken.

Het spel was fysiek te noemen waarbij de duels soms iets over het randje uitgevochten werden. In de 20e minuut werd een grens gesteld door de scheidsrechter door geel te geven aan Robin Gordijn van DOSR.

In het rommelige begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat RCL de slimmere ploeg was. Het leek alsof de trainer van de Leiderdorpers, Faizel Soekhai, dit aanvoelde en hij begon zijn ploeg vanaf de kant fanatieker te coachen.

Niet veel later kwam er opnieuw een mogelijkheid voor de uitploeg. De handige rechtsbuiten Renaldo van den Berg gaf een lage voorzet waarop Roy Weenink op de enige juiste manier antwoordde. Met een snoekduik kopte hij de 0-2 raak.

DOSR veerde op en een zelfde situatie ontstond toen een hoge voorzet dit keer Jordy Klein bereikte, die het ook koppend afmaakte. 1-2 en met deze stand gingen de ploegen aan de thee.

In de tweede helft werd RCL steeds meer favoriet voor de winst. Slim en snel combinatiespel zette de thuisploeg continu op het verkeerde been. De 1-3 kon niet uitblijven en die vierde treffer kwam er ook. Opnieuw een splijtend passje vanuit het midden van Thom Wijnalda en de 1-3 werd door Bardaa een feit. Diezelfde Bardaa werd in de 70e minuut gewisseld voor de jongeling Shivan Chaigneau. Moegestreden liep Bardaa richting dug-out en het was aan hem te zien dat hij stuk zat.

Toen hij vanuit de dug-out naar de kleedkamer liep was dit zijn commentaar op zijn spel: ,,Ik ben tevreden met mijn inbreng al moet ik wel toegeven dat ik fitter moet worden. Het feit dat ik niet 100 % fit ben heeft te maken met een teenblessure waardoor ik niet volledig mee heb kunnen trainen. Ik ben dit seizoen overgekomen van Sporting Leiden en als aanvallende versterking aan de buitenkant gehaald. Ik hoop dat ik vandaag bewezen heb dat ik die rol goed kan vervullen.”

Wat voor de rust al te zien was, werd in de tweede helft bevestigd. RCL was sterker en voetbalde redelijk makkelijk de winst binnen. Een kwartier voor het einde begon Weenink wat te hinken. Vanaf de kant leek het op kramp en hij had er te veel last van waardoor de Leiderdorpers het verder met tien man moesten doen. Dat leverde in de slotminuten nog een gunstig leermoment op voor de jonge keeper van RCL: Matthijs Poelman. In de laatste minuut liet hij zien om ook dán scherp te zijn. Twee zeer goede reddingen achter elkaar stelden de 1-3 veilig.

Met deze overwinning pakte RCL stevig de koppositie in deze poule van het bekertoernooi én moet de voorbereiding tot nu toe positief gestemd hebben bij Soekhai en zijn mannen.

Opstelling DOSR: Van der Poel, Gordijn, Sven, Lesley en Guido van der Meer, Hoogenboom, Nino Wesselman, Van der Haven, Nadal Wesselman, Mooren, Klein.

Opstelling RCL: Poelman, De Kroon, Verdel, Devilee (Tromp), Glasbeek, Van Bemmel, Bardaa ( Chaigneau), Overduin, Wijnalda, Weenink, Van den Berg (Vijlbrief).