Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS kan zich opmaken voor extra wedstrijden om het tweedeklasserschap veilig te stellen. De Morsbewoners kwamen tegen RCL niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zagen directe concurrent HVC’10 met 1-3 winnen bij Te Werve. Door deze resultaten is directe handhaving voor de mannen van Ron de Roode en Joop Tegelaar niet meer mogelijk en rest DoCoS nu alleen nog de ontsnappingsroute via p/d-wedstrijden om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

RCL, dat zich vorige week veilig speelde, liet vanaf het begin duidelijk blijken dat de Leidenaars niet op cadeautjes van hun regiogenoot hoefden te rekenen. De Leiderdorpers namen direct het initiatief en lieten de thuisploeg in het eerste kwartier naar adem happen. Grote kansen leverde dit voor de  bezoekers echter nog niet op. Sterker nog, het was de thuisploeg die een goede kans kreeg op de openingstreffer maar Shairon Mhanni zag zijn doelpoging door RCL-keeper Gideon de Lange tot hoekschop worden verwerkt. De DoCoS-jongeling moest zich  trouwens niet veel later met een bovenbeenblessure laten vervangen.

Na bijna een half uur spelen kwam RCL, met jongeling Benjamin de Groot in de basis, toch terecht op voorsprong. Ewoud Kroneman, na de winterstop vaak doeltreffend voor de Leiderdorpers, kopte volledig vrijstaand een hoekschop van Mike Slottje achter DoCoS-doelman Mitchel van Abwoude (0-1). DoCoS stond erbij en keek ernaar en leek in niets op een team dat tegen degradatie moet vechten.

In de tweede helft kwamen de Leidenaren beter uit de startblokken, wat resulteerde in diverse mogelijkheden voor de thuisploeg (Lars de Ridder, Sven Ravensbergen en Luc Quellhorst), maar RCL-doelman Gideon de Lange onderscheidde zich met diverse fraaie saves. Aan de andere kant leek een schot van Kai Vijlbrief de wedstrijd definitief in  het slot te gooien maar hij zag zijn afstandsschot via de binnenkant van de paal weer terug het veld in stuiteren. In het laatste kwartier gooide DoCoS alles vol op de aanval, maar het ontbreken van vernuft leek de thuisploeg op te breken. Toch kwam DoCoS vlak voor tijd op gelijke hoogte. Chris van Empel profiteerde van een mistrap van De Lange en schoof de bal in het lege doel (1-1). Verder lieten de bezoekers het niet komen en zo eindigde de regioderby in een gelijkspel.

‘Bij  Voorschoten ’97  hoeven ze er  trouwens niet bang voor te zijn dat we er volgende week met de pet naar gooien’

DoCoS-verdediger Rowin Peet was na afloop realistisch in zijn analyse van de wedstrijd. Peet:,, Het was vandaag, vooral in de eerste helft, te matig  van onze kant om ergens aanspraak op te maken. We moesten knokken voor onze laatste kans op rechtstreekse handhaving, maar het was vandaag bij ons op elk gebied onvoldoende. Ik begrijp echt niet hoe dat kan. Nadat er in de rust harde woorden zijn gevallen, begonnen we de tweede helft wat beter maar echte grote kansen hebben we niet weten te creëren. Door een gelukje komen we vlak voor tijd nog op 1-1, maar meer zat er niet in. Het zal nog een hele klus worden om ons te handhaven. Waarschijnlijk spelen we  dan tegen een tegenstander die in een flow zit (Lugdunum lijkt de tegenstander te worden, SN), terwijl wij in een slechtere fase zitten. Volgende week sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd bij DSO. Voor ons telt die pot qua resultaat niet meer zo,  maar voor Voorschoten ’97 des te meer. Bij Voorschoten ’97  hoeven ze er  trouwens niet bang voor te zijn dat we  er volgende week met de pet naar gooien. We weten wat er voor Voorschoten ‘97 op het spel staat en zelf zie ik ook liever een ploeg uit de Leidse regio kampioen worden ’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

DoCoS – RCL 1-1 (0-1). 27. 0-1 Kroneman, 87. 1-1 Van Empel. Scheidsrechter: Van Kommer. Toeschouwers : 200

Opstelling DoCoS:  Van Abswoude, Van Voorthuizen (74. Disseveld), Van Empel, Armitage, Peet. Jouby, Mhanni, (23. Ravensbergen)De Ridder, Klein, Van Wieringen (74. Gajadien), Quellhorst.

Opstelling RCL: De Lange, De Kroon, Slottje, De Groot, De Boer, Van Bemmel, Vijlbrief, Kroneman (88. L. Overduin), Wijnalda, S. Overduin (82. S. Blijleven), Libbenga (64. Schouten).