dinsdag, april 16, 2024
HomeRCLInterviews RCLGideon de Lange(RCL): ,,Ons officieel echt veilig spelen was niet mogelijk tegen...

Gideon de Lange(RCL): ,,Ons officieel echt veilig spelen was niet mogelijk tegen Te Werve”

-

Tweede klasse C (zaterdag)-,,Bij vlagen speelden we goed en ging het redelijk gelijk op in de eerste helft. Het was leuk voetbal van beide kanten en toch gingen we rusten met een kleine 2-1 achterstand. Maar kort na rust dat weergaloze, onbedoelde, doelpunt van Te Werve… dat was de nekslag voor ons en zo stevenden we kansloos af op een 6-1 nederlaag. Echt helemaal veilig moeten we ons dan maar in de laatste drie wedstrijden spelen en dat gaat op zeker lukken”, aldus de met een armblessure uitgevallen RCL-doelman Gideon de Lange.

Te Werve nam met een negende plek een iets lagere plek in dan het bezoekende RCL, maar de 1-5 thuisnederlaag tegen deze Rijswijkse tegenstander waren de Leiderdorpers zeker nog niet vergeten. En het zou lekker zijn om hier al een goed resultaat neer te zetten om definitief veilig te staan in deze zeer boeiende tweede klasse C. De Lange: ,,Waar we eerder te maken hadden met wisselende opstellingen door diverse blessuregevallen, misten we nu weer diverse basisspelers. Maar met de invallers Pascal Brasker (op achtergrond) en Sjors Schouten (foto, voorgrond) van JO19-1 hadden we echt twee fantastische invallers.”

Ongelukkig balverlies en een daarop volgend van richting veranderend schot leverde een 1-0 voorsprong voor Te Werve op waarna Thom Wijnalda uit een hoekschop onberispelijk de gelijkmaker binnenkopte. Maar uit een lullige scrimmage voor het doel van De Lange zorgde de  teen van een Rijswijkse aanvaller voor de 2-1 ruststand. De Lange: ,,In de rust was de strekking van wat onze trainer Faizel Soekhai zei dat het prima ging en dat met dezelfde instelling als in de eerste helft hier echt wat te halen was. Zo gingen we het veld dus op met het zonnetje in de rug.”

Maar een ongelofelijk doelpunt, een ‘streep’ die vanaf tien meter van de achterlijn werd gegeven en de geschiedenisboekjes van de KNVB in zal gaan als ‘hét Rijswijkse voorzet-doelpunt’ zorgde kort na rust met de 3-1 al voor een zeer koude douche bij ieder die RCL een warm hart toedroeg. ,,De koppies gingen hangen bij ons, zeker toen rap erna de 4-1 en de 5-1, de laatste via een strafschop, vielen. Ik moest er toen met een armblessure nog vanaf (A-junior Rodney Bey kwam tussen de palen te staan, red.) en uiteindelijk werd het nog 6-1, redelijk kansloos dus na zo’n beloftevolle eerste helft”, liet de RCL-doelman weten. Hij stopte van dezelfde strafschopbenutter van Te Werve trouwens wel zijn eerste elfmetertrap.

Waar Te Werve met deze royale zege hele goede zaken deed, ze stegen naar de vijfde plek, daalde RCL naar plek negen met 32 uit 23. De komende drie wedstrijden tegen achtereenvolgens SVC’08 (eerder 1-2 winst), elfde met 26 uit 22, het Leidse DoCoS (eerder 2-1 winst), twaalfde met 25 uit 23 en Berkel (eerder 2-2), zevende met 33 uit 23 moet RCL dus benutten om het tweedeklasser definitief veilig te stellen. De Lange: ,,Goed om te melden is dat met wat gastspelers uit ons eerste het tweede van RCL zich vanmiddag al wel veilig heeft gespeeld.”

Jongeling Sjors Schouten: ,,Ik kreeg de nodige complimenten voor mijn spel. Dat is leuk om te horen natuurlijk. Het was voor mij wel aanpoten, maar ik wende wel snel aan het tempo. Fysiek was het een aardige slijtageslag, ook al vanwege het warme weer. Maar als jongen van deze club ben ik trots om even van het eerste elftal te hebben mogen proeven. Dat smaakt naar meer. Het lijkt me beter dat ik me de uitslag maar niet zo goed herinner later.”

Basisopstelling RCL: De Lange, De Kroon, Slottje, Glasbeek, Van Bemmel, S. Overduin, De Boer, Schouten, Libbenga, Wijnalda, P. Brasker.

Foto hierboven met dank aan Roland van der Linden (collega’s haaglandenvoetbal.nl)