Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Het zag er van twee kanten niet uit”, meende Faizel Soekhai na afloop van het onbesliste duel tussen HVC’10 en RCL (1-1). De trainer koesterde het punt, want de Leiderdorpers hoeven momenteel niets te vrezen van de ploegen onderin. Het is sprokkelen geblazen en in die zin was het resultaat bemoedigend. Sander Blijleven zorgde na ruim een uur voor de voorsprong. Voor de bezoekers was het zuur dat de gelijkmaker luttele tellen voor het eindsignaal op het scorebord kwam, maar op een zege had de Racing Club eigenlijk geen recht gehad mede gezien de opmerking van de man op de bank.

Bij RCL was het weer krap gesteld qua bezetting. Ewoud Kroneman was wel meegereisd voor deze uitwedstrijd, maar de middenvelder besloot bij aankomst in Hoek van Holland ziek af te haken. Het gaf Soekhai nog meer kopzorgen dan al tijden aanwezig. Zelfs assistent-trainer Reinaldo Nagtegeller werd ingeschreven als reservespeler.

De eerste helft was niet om aan te zien. Er gebeurde nauwelijks iets en de beide ploegen kregen het niet voor elkaar om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Slechts eenmaal werd doelman Vincent Madern getest met een schot van spits Thom Wijnalda, die deze middag vooral terug te vinden was op het middenveld aan de kant van de bezoekers. HVC’10 werd ook amper gevaarlijk en zo was de 0-0 een logische tussenstand.

Na de rust werd het iets beter, maar ook nu hield het nog niet over. De thuisploeg werd wel iets gevaarlijker en RCL trok zich nog verder terug. Tot verbazing van de volgers van de roodwitten kwam er toch een voorsprong. Een vrije trap van Mike Slottje werd door zijn maatje achterin, Blijleven, tot doelpunt gepromoveerd. Vanzelfsprekend werd de voorsprong omarmd en was het aftellen geblazen voor een goede afloop.

In de slotfase moesten de gasten met tien man verder. Een botsing leverde Melvin van Gent een rode kaart op. Soekhai vond de beslissing van de scheidsrechter ‘nogal zwaar’, maar de ex-trainer van DSO had het idee dat de overwinning toch binnen kon worden geharkt. HVC’10 prikte wel, maar ontbeerde kwaliteit om Gideon de Lange te pijnigen. De driepunter bleef echter alsnog uit voor het geplaagde RCL. Michael van den Bos kopte binnen en zo kwam er alsnog geen winnaar.

Blijleven: ,,Het was erbarmelijk slecht. Natuurlijk is het belangrijk dat wij ons veilig spelen en dit puntje is wat waard. Dat neemt niet weg dat we versterking nodig hebben voor volgend seizoen. We kampen dit gehele seizoen al met blessureleed en spelers die tussentijds de kuierlatten nemen. Daardoor is het wederom een moeizaam seizoen en om het leuk te houden moet dit anders na de zomer.”

Door het gelijke spel leverde RCL twee plaatsen in en staat nu achtste. Valken’68 en Soccer Boys kwamen voorbij op de ranglijst. Komend weekend treft RCL in de Bloemerd hekkensluiter TAVV. Bij winst lijkt het behoud van het tweedeklasserschap wel zo ongeveer zeker.

Basisopstelling RCL: De Lange, De Kroon, Blijlveven, Slottje, Glasbeek, Van Bemmel, Overduin, Van Gent, De Boer, Libbenga, Wijnalda.

Foto: met dank aan de collega’s van Haaglandenvoetbal.nl (Danny Ploegeart)