Tweede klasse C (zaterdag)- Kort voor tijd leek RCL een nederlaag tegemoet te gaan op bezoek bij SC Monster. De thuisploeg scoorde een minuut voor tijd de openingstreffer, maar het venijn bleek nog dieper in de staart te bivakkeren. Ewout Kroneman werd bij de Leiderdorpers de gevierde man met een rake kopbal. Zo kon de formatie van Faizel Soekhai alsnog een punt meenemen naar de Bloemerd en daardoor zijn nu vierentwintig punten in de wacht gesleept. Volgens Mike Slottje, voorheen speler van TAVV, zijn er nog twee overwinningen nodig om het sein op veilig te kunnen zetten. ,,Met dertig punten ben je er doorgaans wel in deze klasse. We spelen nog tien duels dus ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt. Liefst zo snel mogelijk uiteraard, zodat we daarna meer onbevangen kunnen gaan spelen.”

De thuisploeg werd als eerste gevaarlijk met een inzet op de paal. De Westlanders troffen na de rust nog eens de lat, maar daar stond tegenover dat Sem Overduin RCL ook aan een voorsprong had kunnen helpen. Een treffer van de middenvelder, bij de grootste Leiderdorpse kans,  werd voorkomen door de doelman van de nummer elf van de ranglijst. Door miscommunicatie achterin werd het kort voor tijd 1-0 en een nederlaag zou een tegenvaller zijn geweest. Soekhai: ,,Stiekem had ik op winst ingezet, maar als je zo kort voor tijd achter komt dan moet je dat punt koesteren. Daarbij komt ook dat we weer krap zaten in de bezetting. Naast de al langer geblesseerden kon Nick van Bemmel niet spelen vanwege een schorsing en Roy Elkerbout raakte afgelopen donderdag geblesseerd op een trainingsavond. Hij heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken. Dat alles zit dus niet mee en daarom moet ik uiteindelijk tevreden zijn met dit punt. We houden een aardige marge en dat moeten we zo zien te houden.”

Slottje: ,,Het was een dramatische pot waarin ronduit belabberd werd gespeeld. Beide ploegen wilden vooral niet verliezen en er ging heel veel fout. Gezien de geringe verschillen op de ranglijst vind ik dat echter niet zo belangrijk. Of we nu een mooie of lelijke overwinning pakken, dat telt eigenlijk niet. We moeten eerst punten veilig stellen en als het dan op deze wijze moet dan is dat niet anders. RCL heeft naar mijn oordeel wel meer kansen gehad om te winnen, maar ik heb zelf ook een bal van onze doellijn moeten halen. Als de laatste minuut loopt en je staat achter dan moet je een gelijkmaker zien als een winstpunt. Zeker gezien de tegenslag die ons al het gehele seizoen teistert. Elke week missen we weer nieuwe spelers.”

RCL is de nummer zeven op de ranglijst en hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over een goede afloop. ,,Dat niet, maar het is wel zaak om ons rap weg te spelen van de gevarenzone. Dat is voor nu de hoofdzaak. Het bestuur heeft recent de plannen bekend gemaakt voor de komende jaren en dat ziet er goed uit. Dus dan moet je nu zeker niet afdalen naar een lagere klasse. Overigens is dat gegeven voor de komende jaren niet doorslaggevend voor een langer verblijf op de club voor mij. Ik heb het simpelweg naar mijn zin op de club en met de spelersgroep en dat maakt dat ik ook na dit seizoen door zal gaan. Wel ga ik werken in Amsterdam en dat maakt het wellicht wat lastiger, maar dat is voor later zorg. Nu eerst op naar de dertig punten, dat moet haalbaar zijn.”

Basisopstelling RCL: De Lange, De Kroon, Glasbeek, Slottje, De Boer, Windhorst, Kroneman, Overduin, Vijlbrief, Wijnalda, Libbenga.