Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft- Net zoals veel andere regioclubs was ook de selectie van tweedeklasser RCL onlangs op trainingskamp. De rood-witten vertrokken niet naar een warm oord, maar kozen voor een 4-daags verblijf in het Gelderse Ellecom. LeidenAmateurVoetbal sprak met Mitchell de Kroon, de 21-jarige vleugelverdediger van de Leiderdorpers. We blikten terug en vooruit met het oog op de hervatting van de competitie.

Mitchell, hoe kijk je terug op de 1e helft van dit seizoen?

De Kroon: ,, Ik denk dat we niet ontevreden mogen zijn. We staan op de 6e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden, dat is ongeveer ook de plek waar we horen te staan. Links en rechts hebben we onnodig wat puntjes laten liggen, maar sommige wedstrijden hebben we ook  wat gelukkig gewonnen, zo eerlijk moet ik wel zijn. In het begin van het seizoen hadden we nog wat te kampen met blessures, maar die jongens komen zoetjes aan weer  terug. Robin Brasker traint volop mee en Sander Blijleven is na een langdurige blessure weer wedstrijdfit. We zijn wel Michael Schouten de rest van dit seizoen kwijt, hij wordt binnenkort geopereerd. Ook Leroy van Westrienen ontbreekt nu nog, maar ik verwacht dat hij binnenkort weer bij de groep kan aansluiten.

Noot redactie: Kort na dit interview bleek dat RCL-keeper Andrew Bontje zijn achillespees heeft afgescheurd, hij is de rest van dit seizoen uitgeschakeld. Sterkte bij het herstel, Andrew!

Archieffoto: RCL wint thuis van DoCoS

Na het turbulente vorige seizoen lijkt de rust weer teruggekeerd in Leiderdorp. Is dat een juiste constatering?

De Kroon: ,, Gelukkig wel. Vorig jaar gebeurde er van alles bij de club. Allereerst moest trainer Stefan Luykx al vroeg in het seizoen afhaken en moesten zijn assistenten Henk Buyn en Ron Sinteur zijn taken overnemen. Door de bouw van het clubhuis en de kleedkamers was het, zeker in het begin van het seizoen, een grote bouwput op de club, waardoor we in allerlei noodvoorzieningen verbleven. Daarnaast was er ook nog eens het plotse aftreden van de voorzitter (Kees van der Burg, SN). Niet dat je daar als voetballer direct last van hebt, maar het zorgde wel  voor een hoop rumoer binnen de club. Alles bij elkaar natuurlijk geen ideale situatie. Voetballend gezien was het een seizoen lang knokken tegen degradatie en de opluchting was dan ook groot toen we ons wisten te handhaven. Maar goed, dat is geweest.  Er staat nu een prachtig clubhuis met allerlei faciliteiten en ook de resultaten zijn een stuk beter dan vorig seizoen. Op bestuurlijk niveau gaat het, onder leiding van de nieuwe voorzitter van Dick van der Bijl,  volgens mij ook weer de goede kant op. Het gaat bij RCL weer over voetbal en dat is een goed teken.’’

Sinds dit seizoen is Faizel Soekhai trainer bij RCL. De club verlengde onlangs zijn contract met een jaar.

De Kroon:,,Je merkt aan alles dat Faizel een ervaren trainer is. Hij kent de tweede klasse  goed (Soekhai was de laatste drie seizoenen trainer van klassegenoot DSO, SN) en dat is voor ons een groot voordeel. Zijn oefenstof is vaak gebaseerd op wedstrijdvormen, daar hebben met name de jongere spelers veel profijt van. Daarnaast is Faizel een sociale man, die goed in de groep ligt.’’

Zaterdag hervat RCL de competitie met een uitwedstrijd bij regiogenoot én koploper Voorschoten’97. Een mooi affiche om weer mee te beginnen.

De Kroon:,, Zeker weten. Voorschoten ’97 heeft een sterke ploeg, maar waarom zouden wij daar niet een goed resultaat kunnen halen? Op trainingskamp hebben we ons goed kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. In deze competitie is in ieder geval van alles mogelijk, dat is wel gebleken’’, aldus de student bedrijfseconomie tot besluit.