zaterdag, april 20, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL in mineur de winterstop in

RCL in mineur de winterstop in

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL zag, vanwege de weersomstandigheden, vorige week het thuisduel tegen HVC ’10 (bij een 1-2 ruststand) gestaakt worden. De ploegen hervatten afgelopen zaterdag in De Bloemerd de wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in een 1-4 zege voor de bezoekers. De Leiderdorpers sluiten door dit resultaat het kalenderjaar af met een tiende plaats en staan nog slechts drie punten boven de rode streep.

De gasten kwamen in het eerste deel van de wedstrijd al vroeg, via een doelpunt van Kirill Slutskyy, op voorsprong (0-1). De Hoekers kregen daarna kansen op meer, maar RCL-doelman Andrew Bontje was diverse keren een sta-in-de weg voor de bezoekers. Het was wachten op de 0-2 en de gelijkmaker kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. De gastheren waren nauwelijks voor het doel van HVC-keeper Vincent Madern verschenen, toen Sem Overduin in het strafschopgebied onreglementair werd gestuit. Thom Wijnalda wist met dit buitenkansje wel raad (1-1). Thomas van der Bogt zette niet veel later de bezoekers opnieuw op voorsprong (1-2). Mitchell Bouwhuis leek voor de 1-3 te gaan zorgen, maar zijn schot belandde buiten bereik van Bontje op de paal. In de laatste minuten kreeg RCL nog kansen op de gelijkmaker (Wijnalda, Kai Vijlbrief en Van Bemmel) maar tot een doelpunt leidde dit niet.

Na een pauze van ruim 168 uur werd de wedstrijd op kunstgras hervat. HVC’10-spits Sil van Ooijen leek met een kopbal voor de 1-3 te gaan zorgen, maar Bontje kon nog redding brengen. Niet veel later viel het Hoekse doelpunt alsnog. RCL-verdediger Mickey Tromp kreeg een voorzet van Mitchell Bouwhuis ongelukkig tegen zijn been en liet Bontje kansloos (1-3). RCL wist hier aanvallend vrij weinig tegenover te stellen en Madern behoefde, behoudens op een doelpoging van Vijlbrief, niet in actie te komen. Halverwege de tweede helft had RCL pech dat een fraai schot van Sem Overduin op de kruising belandde, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. Een kwartier voor tijd gooide Slutskyy met zijn tweede goal de wedstrijd definitief in het slot en bepaalde de eindstand op 1-4.

RCL-middenvelder Overduin na afloop van de wedstrijd:,, Het is vreemd om een wedstrijd te spelen die maar 45 minuten duurt. We beginnen met  een 1-2 achterstand en dan weet je dat je in een korte tijd alles moet geven, maar het was vandaag niet voldoende. HVC’10 is een ploeg die sterk is in de omschakeling en heeft goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Balen om met een nederlaag de winterstop in te gaan, maar we kunnen deze rustperiode wel goed gebruiken, denk ik. We kunnen het nieuwe jaar trouwens gelijk aan de bak, dan staat de uitwedstrijd bij koploper DSO op het programma’’, besluit de Leiderdorper.

RCL leek na de zege van enkele weken geleden bij Kagia een probleemloos seizoen in de middenmoot tegemoet te gaan, maar na de nieuwe nederlaag tegen HVC’10 is het op dit moment waarschijnlijker dat de mannen van vertrekkend trainer Faizel Soekhai de handen vol zullen hebben aan prolongatie van het tweedeklassersschap.

Opstelling RCL: Bontje, De Kroon, Devilee, Verdel, Tromp, Van Bemmel, Vijlbrief, Overduin, Wijnalda (80. De Groot), Kroneman (70. Brasker), Weenink

RCL – HVC ’10 1-4 (1-2). Scheidsrechter : Kaijen

6. Slutskyy 0-1, 26. Wijnalda 1-1, 35. Van der Bogt 1-2, 60. Tromp (e.d.) 1-3, 75. Slutskyy 1-4.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read