HomeRCLInterviews RCLRCL mist teveel kansen en verliest

RCL mist teveel kansen en verliest

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Dat één zwaluw nog geen zomer maakt, werd zaterdagmiddag op sportpark De Bloemerd tegen Westlandia nog maar eens bevestigd. Na de knappe zege van de Leiderdorpers vorige week bij UVS  (0-2), keerde nu de Naaldwijkers met de drie punten huiswaarts. Dat de punten ‘ontvreemd’ waren op het kunstgrasveld van de thuisclub deerde Westlandia trainer Sieme Zijm allerminst: ,,Vorige week kreeg mijn ploeg tegen Ter Werve voldoende kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar bleven wij ook met lege handen achter.”

Beide elftallen hielden elkaar voor rust grotendeels met technisch verzorgd voetbal in balans, waar bij de echte kansen vooralsnog achterwege bleven. Alleen in een onoverzichtelijke situatie binnen de beruchte lijnen werd door de vrouwelijke arbiter Lizzy van der Helm een handsbal waargenomen van Mitchell de Kroon, die de 0-1 betekende. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer stuurde Roy Weenink het leder vanuit een vrije trap met veel gevoel richting de kruising. De hoekschop na de  geweldige reflex van de Naaldwijkse doelman werd door aanvoerder Thom Wijnalda alsnog fraai binnen gekopt(1-1).

Kort daarvoor kreeg de de ploeg van trainer Zijm,na een prima lopende aanval, een serieuze kans. Het bleef bij een kans. De thuisploeg werd sterker en kreeg mogelijkheden om nog voor rust de bezoekers op achterstand te zetten. Zo ontbrak de nauwkeurigheid bij Wijnalda om Renaldo van den Berg alleen voor de vijandelijke doelman te zetten en kregen doorgekopte ballen van Wijnalda geen passend vervolg. De grootste kans was op slag van rust voor Sem Overduin, die van een meter afstand vrij voor de doelman faalde.

Met na rust ondertussen Zakaria Bardaa binnen de lijnen kreeg Kai Vijlbrief kort na de onderbreking een kans. Te gehaast schoot de RCL’er over. Van het verzorgde voetbal van voor rust was na de hervatting weinig terug te zien. Het werd meer een fysiek spelletje wat de gasten zeker niet slecht uitkwam. Vooral de twee sterke centrumspitsen zorgde voor de nodige hoofdbrekens bij de roodwitten.

De Westlanders kwamen halverwege de tweede helft met de schrik vrij, nadat de paal de ploeg redde van een slecht verwerkte voorzet. Tien minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor de Racing Club. Op het randje van buitenspel werd de ploeg op achterstand gezet:1-2. In een alles of niets offensief zat het de ploeg niet mee. De bezoekers wankelden en hadden ook nog het geluk aan hun zijde. Zo trof Wijnalda het aluminium boven de Westlandia doelman.

Het werd uiteindelijk niets voor de ploeg van Faizel Soekhai, die de nederlaag als ‘zuur’ bestempelde. ,,We hebben onszelf te kort gedaan. De tegenstander heeft maximaal geprofiteerd van ons falen in de afwerking. We hadden bij balbezit meer moeten brengen, en de 2-1 moeten maken in de eerste helft.” Aanvoerder Wijnalda was positief over het spel van zijn ploeg ondanks de nederlaag. ,,Een vervelende nederlaag, dit hadden ook drie punten moeten zijn. Het spel was met name in de eerste helft goed, we kregen genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Dit moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd.”

Basisopstelling RCL: Sloos, De Kroon, Verdel, Slottje, Tromp, Van Bemmel, Vijlbrief, Overduin, Wijnalda, Weenink, Van den Berg.